Επιστρέφει στην Ελλάδα η Βασίλισσα Σοφία; Τα σπίτια της πρώην βασιλικής οικογένειας στις πιο ακριβές συνοικίες της Αττικής

Ήταν Μάιος 1962, όταν η Πριγκίπισσα Σοφία, το πρώτο παιδί των Βασιλέων Παύλου και Φρειδερίκη, παντρεύεται στη Μητρόπολη Αθηνών τον Πρίγκιπα Χουάν Κάρλος. Μεταστρέφεται στον καθολικισμό και λίγα χρόνια αργότερα ανεβαίνει στον θρόνο της Ισπανίας, ως βασίλισσα Σοφία.

61 χρόνια μετά, η βασιλομήτωρ πλέον της Ισπανίας φέρεται αποφασισμένη να επιστρέψει στην Ελλάδα για να ζήσει εδώ τα τελευταία χρόνια της ζωής της. Ο επαναπατρισμός του ασώτου Χουάν Κάρλος στην Ισπανία από το Άμπου Ντάμπι φαίνεται να είναι η αιτία που η Σοφία πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη χώρα που γεννήθηκε.

Επανένωση… λίγων ωρών

Ήταν 16 Ιανουαρίου 2023 όταν τα φώτα της διεθνούς κοινής γνώμης πέφτουν ξανά πάνω στο γηραιό βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας. 3 χρόνια μετά την αυτοεξορία του Χουάν Κάρλος στα Αραβικά Εμιράτα, υπό το βάρος σκανδάλων για ομιχλώδεις οικονομικές δοσοληψίες και επανειλημμένες εξωσυζυγικές σχέσεις, οι δύο τους βρίσκονται ξανά στην Αθήνα για λίγες ώρες για την κηδεία του αδερφού της Σοφίας, τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Και ήταν αυτή η επιστροφή για το δυσάρεστο καθήκον που φέρεται να επίσπευσε την απόφαση της Σοφίας να επιστρέψει στην Ελλάδα. Στις λίγες ημέρες που έμεινε στην Αθήνα οι μνήμες από τη ζωή της εδώ ξύπνησαν ξανά.

Εκεί όπου γεννήθηκε…

Υπό το βάρος της απώλειας του μονάκριβου αδελφού της, η Βασιλομήτωρ Σοφία φτάνει έξω από το σπίτι που γεννήθηκε, στα παλαιά Ανάκτορα Ψυχικού. Είναι η βίλα που στέγασε τα πρώτα χρόνια της οικογένειας του ζεύγους Παύλου και Φρειδερίκης, λίγο πριν γίνουν βασιλείς.

Το Ανάκτορο Παλαιού Ψυχικού ήταν ένα από τα τελευταία ακίνητα της πρώην Βασιλικής δυναστείας στην Ελλάδα. Σήμερα η οικογένεια βρίσκεται με το ένα πόδι στη χώρα μας, με αρκετά μέλη της να έχουν αποκτήσει τα δικά τους σπίτια εδώ.

Τα «βασιλικά» ακίνητα

Η είδηση ότι ο γιος του τέως Βασιλιά μένει στο σπίτι των Παπανδρέου στο Καστρί θα έμοιαζε κάποτε με κακόγουστη φάρσα. Κι όμως. Αυτό είναι το σπίτι του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ στο Καστρί, στο ιστορικό κτήμα Γαλήνη της οικογένειας Παπανδρέου, εκεί όπου διέμειναν 3 πρωθυπουργοί της χώρας.

Το οικόπεδο των 5,5 στρεμμάτων με την ημιτριώροφη ιστορική βίλα του γέρου της δημοκρατίας, φιλοξενεί πλέον ένα συγκρότημα που αποτελείται από δύο κτίρια, το καθένα από τα οποία διαθέτει τέσσερις κατοικίες, με πισίνες και τζακούζι στις βεράντες τους. Σε μία από αυτές, Νικόλαος και Τατιάνα στέγασαν τα όνειρά τους όταν πήραν την απόφαση να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Παρά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που θέλουν την Άννα Μαρία να μετακομίζει εκεί, το T-live δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Δίπλα από τη μεζονέτα του Νικόλαου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης ενός σπιτιού, που σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία από τον χώρο της εκπαίδευσης.

Δεν είναι όμως το μοναδικό πολυτελές ακίνητο της πρώην Βασιλικής Οικογένειας στην Αθήνα. Είναι το εσωτερικό του ρετιρέ των 320 τετραγωνικών μέτρων που αγόρασε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τόμας Φλορ, πεθερός του Φίλιππου Γλίξμπουργκ από τη Νινέτα Φιξ. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό διαμέρισμα στην γειτονιά των Ανακτόρων, δίπλα από το  Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου. Διαθέτει πανοραμική θέα προς την Ακρόπολη και τον Σαρωνικό, το Καλλίμαρμαρο και τον Λυκαβηττό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρυσή συμφωνία που κλείστηκε από την Νινέτα Φιξ, την τελευταία σύζυγο του πατριάρχη της ελληνικής ζυθοποιίας Καρόλου Φιξ με τον Ελβετό δισεκατομμυριούχο Τόμας Φλορ, πεθερό του Φίλιππου, του μικρότερου γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αφορά την πώληση του ρετιρέ 320 τμ, στον αριθμό 17 της οδού Ηρώδου Αττικού έναντι του μυθικού ποσού των 18 εκατομμυρίων ευρώ.

Δες περισσότερα στο βίντεο του T-live:

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164