«Έσπασε» ο κολυμβητής Άλκης Κυνηγάκης: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω περάσει, έχασα τον εαυτό μου»

Ο Άλκης Κυνηγάκης προσπάθησε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στα 10χλμ μαραθώνιας κολύμβησης των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο τερμάτισε στη 10η θέση, πέντε θέσεις πιο κάνω από το Τόκιο, όπου είχε βγει 5ος.

Λίγα λεπτά αργότερα με δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ, ο νεαρός κολυμβητής ευχαρίστησε τον προπονητή του Σπύρο Γιαννιώτη, ενώ «λύγισε» για την στήριξη που δεν είχε από τους αρμόδιους που θα έπρεπε να βρεθούν στο πλευρό του.

«Ένιωσα πως είχα πολλούς εχθρούς γύρω μου. Δουλέψαμε από τον Δεκέμβριο σοβαρά με τον Σπύρο Γιαννιώτη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι 6 ή 7 μήνες, είναι 3 χρόνια τώρα προετοιμασίας. Στεναχωρήθηκα που δεν είχα ανθρώπους δίπλα μου, αναγκάστηκα να αλλάξω τόσους προπονητές σε μικρό χρονικό διάστημα.

Να ευχαριστήσω  τον Σπύρο Γιαννιώτη, στην ουσία ήταν ο μόνος άνθρωπος που έκατσε δίπλα μου σε αυτό το δύσκολο ταξίδι, έκανε τα πάντα για εμένα», είπε ο Άλκης Κυνηγάκης.

«Αντί να μου ανοιχτούν οι δρόμοι μετά το Τόκιο, εμένα σφίξανε οι δρόμοι, δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έγινε αυτό το πράγμα. Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες έδωσα την ψυχή μου. Ξυπνούσα και σκεφτόμουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το μετάλλιο δεν ήρθε, ότι ήρθε μπροστά μου πέρασα από μέσα του. Αν κάτσω να γράψω βιβλίο για αυτά τα τρία χρόνια, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω περάσει. Έχω χάσει τον εαυτό μου», είπε ο Άλκης Κυνηγάκης.

«Να είναι πιο κοντά στους αθλητές αυτοί που πρέπει να είναι και είναι αρμόδιοι, να τους αγαπήσουν περισσότερο. Όχι να τους βλέπουν σαν εχθρούς. Και στα άσχημα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις και όχι να ρίχνουμε σφαλιάρες», ήταν τα λόγια του 26χρονου κολυμβητή. 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164