Site icon TLIFE

Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου: Πώς είναι σήμερα το κορίτσι που έσβησε τη φλόγα στους Ολυμπιακούς του 2004

Είκοσι ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το καλοκαίρι που η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, το κορίτσι που μεγάλωνε στα παιδικά χωριά SOS, έσβησε τη φλόγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Η 30χρονη πλέον που κάνει το διδακτορικό της στη μοριακή βιολογία στο Francis Crick Institute ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επίλογος» το βράδυ της Πέμπτης (25/7) και μίλησε τόσο για την εμπειρία της όσο και για τη ζωή της.

Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου μίλησε στον Απόστολο Μαγγηριάδη για το πόσο εκείνες οι στιγμές επηρέασαν τη μετέπειτα πορεία της.

«Είτε οι άνθρωποι που οδηγούσανε στο δρόμο τα ταξί για να φέρνουνε τους προσκεκλημένους συναγωνιστές, είτε ως εθελοντές, και θεωρώ ότι τόνωσε πολύ την εθνική υπερηφάνεια και σίγουρα νιώθω συγκινημένη και πολύ χαρούμενη που ήμουνα κι εγώ μέρος αυτής της εμπειρίας. Εύχομαι να έχουμε κι άλλες τέτοιες εμπειρίες στο μέλλον και να εντυπωσιαζόμαστε από τα επιτεύγματά μας όλο και πιο πολύ, συλλογικά και ατομικά βέβαια».

Μάλιστα η Φωτεινή δήλωσε πως νιώθει πολύ τυχερή που επιλέχθηκε, ειδικά ενώ βρισκόταν σε πλήρη άγνοια, ούσα μόνο 10 χρονών και στην κατασκήνωση, την ώρα που το τηλέφωνο χτύπησε για να μεταφέρει τα χαρμόσυνα νέα. Ύστερα πέρασε από ένα casting και όλα τα υπόλοιπα αποτελούν μια ευχάριστη ανάμνηση, αφού δεν στραβοπάτησε στις σκάλες, όπως είπε.

© 2024 tlife.gr