Γιάννης Μπέζος για Famagusta: «Φυσιολογικές οι αντιδράσεις των Τούρκων, τις περίμενα»

Ο Γιάννης Μπέζος βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;» στην ΕΡΤ. Ο καταξιωμένος ηθοποιός αναφέρθηκε στις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την τουρκική πλευρά για την προβολή της σειράς «Famagusta» στην πλατφόρμα του Netflix.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μπέζος τόνισε χαρακτηριστικά: «Φυσιολογικό είναι όλο αυτό που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα. Φαντάζεστε δηλαδή να έβγαινε το Famagusta και να πανηγύριζαν οι Τούρκοι; Θα ήταν λίγο τρελό! Επομένως είναι φυσικό, δεν είναι μια έκπληξη. Αυτό το θέμα είναι πολύ ζοφερό. Είναι πολύ νωπά αυτά τα πράγματα».

«Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα το μεγάλο είναι ότι τα ξεχνάμε ενώ είναι ένα θέμα ευρύτατα εθνικό. Γιατί η Κύπρος είναι ένα κομμάτι του ελληνισμού, η γλώσσα, το θρήσκευμα, οι συνήθειες και τα έθιμα. Βεβαίως η τουρκική παρουσία ήταν και αυτή έντονη για πολλά χρόνια. Τα γεγονότα του ’74 ήταν πάρα πολύ σκληρά, ήταν από την ελληνική πλευρά με τη δικτατορία μια αισχρή προδοσία, ελεεινή και τρισάθλια και βεβαίως τα βρήκαμε μπροστά μας με την Τουρκία που έκανε και αυτή τη δουλειά της»

«Δεν μπορεί όμως να διαμαρτύρεται η Τουρκία και να λέει «δεν θα παίξετε αυτό εκεί» γιατί αυτά είναι αστεία πράγματα. Με τη λογική αυτή δηλαδή μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει πως «δεν θέλω να παίξετε το οτιδήποτε». Θέλω να πω ωστόσο ότι η αντίδραση δεν ήταν έκπληξη. Εγώ το περίμενα» ανέφερε ο Γιάννης Μπέζος.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα αυτό του Κυπριακού το οποίο, επειδή πέρασαν 50 χρόνια, λίγο το ξεχνάμε και είναι σε ύφεση ενώ δεν πρέπει να τα ξεχνάμε αυτά» συμπλήρωσε ο ηθοποιός μιλώντας στην Ζωή Κρονάκη και τον Τάσο Ιορδανίδη.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164