Γιώργος Περρής: «Το ότι μίλησα ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά μου, ήταν μία πολιτική κίνηση»

Ο τραγουδιστής Γιώργος Περρής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» και μίλησε στην Αθηναΐδα Νέγκα για τους λόγους που αποκάλυψε τη σεξουαλικότητά του. Όπως είπε, το να μιλήσει δημόσια γι’ αυτό ήταν μία «πολιτική κίνηση» για την οποία δεν έχει μετανιώσει.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Περρής σημείωσε: «Θεωρώ ότι σε κάποιο βαθμό ναι, ο καλλιτέχνης οφείλει να μοιράζεται τη ζωή του γιατί ζητάει από τον κόσμο να τον βάλει στο σπίτι του. Από τη στιγμή αυτή, θα πρέπει να ξέρει τι είσαι. Από εκεί και έπειτα υπάρχει ένα όριο ανάμεσα στην ιδιωτικότητα και τη μυστικότητα. Είναι άλλο να μοιράζεσαι στοιχεία της προσωπικής σου ζωής και άλλο να μοιράζεσαι λεπτομέρειες για τις οποίες δεν υπάρχει λόγος».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Περρής εξήγησε πως «όταν μίλησα ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα μου είχα την αφορμή ενός παιδιού που μου είχε πει την ιστορία του και με είχε συγκινήσει, και αποφάσισα ότι αν μπορώ να βοηθήσω άλλο ένα παιδί εκεί έξω, τότε είχα ευθύνη να το κάνω. Αν θες, για μένα ήταν μια πολιτική κίνηση. Εγώ ως έφηβος δεν είχα το παράδειγμα ενός καλλιτέχνη να έχει μια κανονικότητα αλλά έβλεπα καρικατούρες οπότε το θεώρησα ευθύνη μου».

«Μετά από 2 χρόνια και τα αμέτρητα μηνύματα που έχω λάβει, δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την επιλογή μου. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαμφισβήτητα και δεν είναι θέμα συζήτησης. Αν θες να βοηθήσεις να πάει η κοινωνία ένα βήμα πιο μπροστά, οφείλεις να το κάνεις» εξομολογήθηκε, επίσης, ο τραγουδιστής.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164