«Χείμαρρος» ήταν στον λόγο της η Αναστασία Γιάμαλη το βράδυ της Τρίτης 18/6 μέσα από τον αέρα του Kontra Channel κατά του Αλέξη Κούγια και της Ζήνας Κουτσελίνη για τη στάση που έχουν κρατήσει στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και της δημόσιες τοποθετήσεις τους.
«Πίσω από κλειστές πόρτες, στις λιγότερο λαμπερές γειτονιές, γυναίκες της διπλανής πόρτας που δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τη δημοσιότητα με την οικογενειακή τους ευτυχία ή την επαγγελματική τους επιτυχία, κακοποιούνται και δεν πηγαίνουν ποτέ σε κάποια κλινική παρά μόνο όταν είναι αργά…» ανέφερε αρχικά η δημοσιογράφος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Σε καμία περίπτωση αυτές οι κακοποιητικές, εγκληματικές συμπεριφορές που δε γνωρίζουν τάξη, εθνικότητα ή θρησκεία, δε μπορούν να χαρακτηρίζονται αντρίκιες αν τις παραδεχτούν οι δράστες, όπως ισχυρίστηκε σήμερα γνωστός ποινικολόγος. Στερεότυπα που θέλουν αυτή τη μάτσο συμπεριφορά ανδρών που δεν κλαίνε, των ανδρών που παραδέχονται το λάθος τους, και αφού το παραδέχτηκαν δε πρέπει να υπάρξουν συνέπειες γιατί έριξαν τα μούτρα τους.
Των ανδρών που θα κάνουν το κέφι τους γιατί φέρνουν τα λεφτά στο σπίτι. Ήταν ασκούμενή του, είπε μάλιστα ο ίδιος. Και από την άλλη, των ανδρών που αν είναι γκέι δε δικαιούνται να μιλούν, όπως είπε για τον κύριο Κασσελάκη, είναι στερεότυπα για τις ελληνικές ταινίες του 60, όχι για σήμερα. Νιώθω πραγματικά ανακούφιση που η συγκεκριμένη γυναίκα επέζησε της ακραίας έμφυλης βίας που υπέστη γιατί πήγε εγκαίρως στο νοσοκομείο και γιατί μετά, ως δικηγόρος εκφράστηκε με τρόπο άρτιο και στοιχειοθέτησε την ανάγκη προστασίας της.
Είναι άλλωστε συνήγορος στη στέγη κακοποιημένων γυναικών. Ήξερε να ζητήσει περιπολικό έξω από το σπίτι, ήξερε να ζητήσει Panic button, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες το χτύπησε για άλλο λόγο. Είναι τόσα περισσότερα εκείνα στα οποία δεν έχουν πρόσβαση άλλες πολλαπλά ευάλωτες γυναίκες» είπε στη συνέχεια η Αναστασία Γιάμαλη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Και κάτι ακόμα, αρκετά με την εξωτικοποίησης της έμφυλης κακοποίησης που αναδεικνύει κάθε αιματηρή λεπτομέρεια σε μια χώρα που μετρά 34 καταγγελίες τη μέρα για ενδοοικογενειακή κακοποίηση σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.. Τίποτα το εξωτικό, τίποτα το ξένο δεν υπάρχει σε αυτή την υπόθεση. Ήταν υποχρέωση της πολιτείας να μας προσέχει και να μας στηρίζει όλες με τρόπο ισότιμο και ανάγκες σχεδιασμένες για τις περισσότερο ευάλωτες.
Τα λέω αυτά γιατί για πολλοστή φορά έχουμε μπερδευτεί στη δημόσια σφαίρα για το τι λέγεται και τι όχι και το ποια είναι η είδηση τελικά. Η είδηση δεν είναι οι καριέρες, η είδηση είναι οι ζωές και η κακοποίηση» κατέληξε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ