Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε καλεσμένη η Κοραλία Καράντη την Παρασκευή 1/3.
Πριν προβληθεί το έβδομο επεισόδιο της σειράς Famagusta, το βράδυ της Κυριακής στις 21:00, η Κοραλία Καράντη μίλησε για τον ρόλο της στη σειρά, για τον ηλικιακό ρατσισμό αλλά και για τις δύσκολες απαιτήσεις του επαγγέλματος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Στο καθημερινό είσαι υποχρεωμένος να τραβάς κουπί, είσαι σε γαλέρα. Είναι αναγκαίο κακό όμως το καθημερινό και το καταλαβαίνω. Η Famagusta δίνει έναν άλλο αέρα στα σίριαλ, μπορείς να τα προσέξεις, να τα κάνεις όσο γίνεται καλύτερα», είπε αρχικά η Κοραλία Καράντη και συνέχισε: «Πρέπει να πω, ότι το σενάριο δίνει αυτή τη δυνατότητα σε κάθε ρόλο. Κάθε ρόλος έχει αρχή, κατεύθυνση, συνέπεια, κορύφωση και όλοι την γκάμα των συναισθημάτων, όλα τα συστατικά για να πλάσει ένας ηθοποιός, να συνθέσει τον ρόλο του».
«Είναι πολύ φορτισμένες κάποιες σκηνές και είναι δύσκολο αυτό γιατί τις κουβαλάς και πριν, τις κουβαλάς και μετά. Έχεις την αγωνία να μην το αδικήσεις, να το δει ο θεατής. Η Χριστίνα έχει ακραία συναισθηματικές σκηνές», πρόσθεσε στη συνέχεια η ηθοποιός.
Η Κοραλία Καράντη τοποθετήθηκε ξανά σε ένα ζήτημα που η ίδια έχει φέρει στο δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα, αυτό του ηλικιακού ρατσισμού απέναντι στις γυναίκες και είπε: «Το είπα κάποια στιγμή και πάντα μου θέτουν αυτή την ερώτηση και θα φανεί στο τέλος ότι είμαι εμμονική. Δεν το λέω από προσωπική αγωνία, με ιδιοτέλεια. Το λέω περισσότερο μπαίνοντας στη θέση μιας γυναίκας θεατή που βλέπει συνομήλικές της να αντιμετωπίζονται με έναν τρόπο που είναι πάντα αρνητικός».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όπως εξήγησε είθισται στη μυθοπλασία μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικία να «καλείται να παίξει κυρίως ρόλους που βοηθούν την πλοκή να πάει παρακάτω και πάντα με αρνητικό τρόπο. Είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι bitches . Ενώ οι άντρες είναι πρωτεργάτες, είναι μέντορες, οδηγοί. Έχει να κάνει με το γυναικείο ζήτημα».
Κλείνοντας τη συζήτηση, η Κοραλία Καράντη σημειώνει για τις απαιτήσεις του επαγγέλματος του ηθοποιού: «Κάνουμε μια δουλειά που συμβαίνει αυτό το περίεργο και παράδοξο, που μας αρέσει και δεν μας αρέσει. Κάποιες περιόδους δουλεύουμε πάρα πολύ και κάποιες άλλες καθόμαστε και κοιτάμε το ταβάνι. Αγαπάμε πολύ αυτή τη δουλειά και αυτό ακόμη είναι ευχάριστο να συμβαίνει εν τέλει. Αυτή τη στιγμή δεν έχω πολύ χρόνο για τον εαυτό μου, έως καθόλου».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ