Site icon TLIFE

Μαίρη Χρονοπούλου: Η «γυναίκα του γλεντιού» δεν είναι πια εδώ – Οι σταθμοί της ζωής της και το ατύχημα στο σπίτι της

Η Μαίρη Χρονοπούλου, η γυναίκα του γλεντιού δεν είναι πια εδώ. Η πληθωρική και αντισυμβατική καλλιτέχνιδα με την ξεχωριστή δύναμη, που έλαμψε στη σκηνή και τη μεγάλη οθόνη, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Έπρεπε να φτάσει στα 90 για να μπορέσει ο θάνατος να τη νικήσει. Για πολλά χρόνια σε αυτή τη μάχη έβγαινε πάντα νικήτρια, όμως τώρα δεν τα κατάφερε. Η πτώση στο σπίτι της και το χτύπημα στο κεφάλι της κόστισαν τη ζωή.

Ταλαντούχα, λαμπερή, ιδιαίτερη, αντισυμβατική, η Μαίρη Χρονοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο ήταν ως κομπάρσα, έπαιξε στο Χαρούμενο Ξεκίνημα του Ντίνου Δημόπουλου. Ήταν αυτοδίδακτη, δεν πήγε ποτέ σε σχολή Υποκριτικής.

Και αν στην εθνική συνείδηση έχει καταγραφεί για το μπρίο και τα τραγούδια της, το σκέρτσο και το ταπεραμέντο της που μαγνήτιζαν το κοινό, η Μαίρη Χρονοπούλου ξεχώρισε πρωταγωνιστώντας σε μια πλειάδα δραματικών ταινιών. Ήταν οι ρόλοι της ντάμας, της μοιραίας γυναίκας, της πληθωρικής γόησσας δίπλα σε όλους τους μεγάλους άνδρες ηθοποιούς. Κούρκουλος, Παπαμιχαήλ, Αλεξανδράκης, Φούντας και Γεωργίτσης ήταν μόνο μερικοί από τους συμπρωταγωνιστές της.

Η καριέρα της παίρνει άλλη πορεία μέσα από τα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Γοργόνες και Μάγκες, Μια κυρία στα μπουζούκια, Οι θαλασσιές οι χάντρες ήταν οι 3 ταινίες που έκαναν το κοινό να παραληρεί για το ακαταμάχητο στυλ και το ταμπεραμέντο της τόσο υποκριτικά όσο και ερμηνεύοντας δύο από τις μυθικές επιτυχίες των τραγουδιών του ελληνικού κινηματογράφου. «Είμαι γυναίκα του γλεντιού» και το «Του αγοριού απέναντι».

Αγαπούσε τη ζωή και πάλεψε για να την κρατήσει και τις 2 φορές που η μοίρα τη δοκίμασε σκληρά.  Το πρώτο χτύπημα της μοίρας έρχεται το 1999 όταν ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα την καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Παλεύοντας παλικαρίσια κατάφερε να το ξεπεράσει, όμως τότε ήρθε το δεύτερο χτύπημα της ζωής. Το 2009, από ένα κερί έπιασε φωτιά το φόρεμά της, προκαλώντας σοβαρά εγκαύματα στη μεγάλη σταρ του κινηματογράφου.

Στη ζωή της έκανε μόνο έναν γάμο που κράτησε λίγους μήνες, με τον πρώην Βουλευτή Δήμο Μπότσαρη. Για 3 χρόνια υπήρξε αρραβωνιασμένη με τον Ανδρέα Μπάρκουλη, μια σχέση που εξελίχθηκε σε δυνατή φιλία ζωής.

Στις 16 Ιουνίου 2021 η Μαίρη Χρονοπούλου τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η οποία βράβευσε στην ηθοποιό που με την ρώμη της παρουσίας της σφράγισε μια σειρά κινηματογραφικών ειδών.

Δες το βίντεο του δημοσιογράφου, Ιάσονα Τσόλη στο T-live:

© 2024 tlife.gr