Site icon TLIFE

Μαρινέλλα – H αποκάλυψη από τον Γιώργο Λιάγκα για την έλλειψη ασθενοφόρου στο Ηρώδειο και η διάψευση του Υπουργείου

Ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε στις κρίσιμες στιγμές μετά την κατάρρευση της Μαρινέλλας στη σκηνή του Ηρωδείου, το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου. Όπως ισχυρίστηκε ο παρουσιαστής στο αρχαίο θέατρο δεν υπήρχε κρατικό ασθενοφόρο, όμως στην πορεία της εκπομπής, διαψεύστηκε μετά τα όσα είπε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Άργησε να έρθει το ασθενοφόρο 45 λεπτά. Δεν είναι πολύς ο χρόνος. Πάει σε αυτό το ιδιότυπο ιατρείο του Ηρωδείου στο οποίο δεν υπήρχε καν στηθοσκόπιο. Πιεσόμετρο υπήρχε, υπήρχε, όχι όμως από το ιατρείο αλλά από την ομάδα εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού που ήταν εκεί. Ο γιατρός της ζήτησε στηθοσκόπιο και στηθοσκόπιο δεν υπήρχε. Ρωτώ την κα Μενδώνη και τον κο Γεωργιάδη, στο Ηρώδειο που τραγουδάνε άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και υπάρχει κοινό μεγάλης ηλικίας, δε θα έπρεπε να φροντίσει το κράτος να υπάρχει ασθενοφόρο απ’ έξω;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.

«Δεν υπάρχει ένα ασθενοφόρο κρατικό έξω από το Ηρώδειο σε μία τέτοια εμβληματική συναυλία; Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν να υπάρχει μόνο ένα υποστελεχομένο μόνο από ιδιώτες εθελοντές, χωρίς έναν γιατρό του Ηρωδείου; Είναι δυνατόν να έχουν όλα τα ξενοδοχεία γιατρούς και να μην έχει το Ηρώδειο κάποιον που να τον πληρώνει 1000 ευρώ το μήνα να είναι σε συναυλίες;» πρόσθεσε σε έντονο ύφος ο Γιώργος Λιάγκας.

YouTube video player

Η παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη

Λίγα λεπτά αργότερα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στο «Πρωινό». «Θα σας πω ποιο είναι το θεσμικό πλαίσιο. Το Ηρώδειο, όταν διοργανώνεται μία ιδιωτική παράσταση έχει δύο επιλογές. Είτε ο ιδιώτης χορηγός βάσει της σύμβασής του να καλύψει τις υγειονομικές υπηρεσίες, φροντίζοντας να έχει γιατρό ή να ζητήσει εγγράφως από το ΕΚΑΒ, παρουσία του ΕΚΑΒ. Όσες φορές ζητείται από το ΕΚΑΒ να είναι έχει το “παρών”, το ΕΚΑΒ είναι πάντα εκεί και καλύπτει το 100% των αιτημάτων. Στην προκειμένη περίπτωση της Μαρινέλλας -και θέλω να της ευχηθώ και πάλι περαστικά, δεν είχε ζητηθεί η συνδρομή του ΕΚΑΒ. Άρα το ΕΚΑΒ δεν είχε ασθενοφόρο έξω από το Ηρώδειο» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

© 2024 tlife.gr