Μεγάλη Εβδομάδα στο Epsilontv!

Με μίνι θρησκευτικές σειρές και με μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες ετοιμάζεται το Epsilontv να τιμήσει το Θείο Πάθος, διαμορφώνοντας φυσικά ανάλογα το πρόγραμμά του.

Το κανάλι των Μελισσίων αλλάζει εντελώς ύφος για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ξεκινώντας από αύριο. Πιο συγκεκριμένα, το Epsilontv διαμορφώνει το πρόγραμμά του στο πνεύμα των ημερών με κινηματογραφικές ταινίες και τηλε-σειρές με θρησκευτικό περιεχόμενο, τις οποίες εννοείται πως μπορεί να παρακολουθήσει μαζί όλη η οικογένεια τις ημέρες του Πάσχα.

BEN HUR (MINI SERIES)  Μ. Τετάρτη – Μ. Πέμπτη στις 22.00

Ο Ιούδας Μπεν-Χουρ, ένας πρίγκιπας κατηγορούμενος για προδοσία από τον υιοθετημένο αδελφό του, αξιωματικό του ρωμαϊκού στρατού, επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από χρόνια στη θάλασσα για να ζητήσει εκδίκηση, αλλά βρίσκει λύτρωση.

BARABBAS (MINI SERIES) Μ. Τετάρτη – Μ. Πέμπτη – Μ. Παρασκευή στις 19.50 και Μ. Σαββάτο στις 12.45

Μια μίνι σειρά κάνει πρεμιέρα την Μ.Τετάρτη  με πρωταγωνιστή τον  ελληνοαμερικανό ηθοποιό Μπίλι Ζέιν (Titanic).Η υπέρτατη ιστορία εξιλέωσης του Βαραββά, του ανθρώπου του οποίου η ζωή σώθηκε επειδή σταυρώθηκε ο Χριστός.

Τα γυρίσματα έγιναν στην Τυνησία και πρωταγωνιστούν οι Μπίλι Ζέιν ως Βαραββάς, ο Φιλίππο Νίγκρο ως Πόντιος Πιλάτος και ο Μάρκο Φόσι ως Ιησούς.

KILLING JESUS (ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ RIDLEY SCOTT για το National Geographic)

Μ.Τετάρτη 21.15 – Μ. Πέμπτη  21.00 – Μ. Παρασκευή 21.00 και Μ. Σάββατο στις 21.00 (ολόκληρη η σειρά)

Μια υπερπαραγωγή που αγαπήθηκε από το κοινό αναδεικνύοντας το ως τη δημοφιλέστερη εκπομπή στην ιστορία του National Geographic Channel. Παραγωγός είναι κι αυτήν τη φορά (μετά τα «Killing Kennedy» και «Killing Lincoln», βασισμένα κι αυτά σε βιβλία του O’Reilly) ο Ridley Scott, τη μουσική έχει γράψει ο βραβευμένος με Emmy για το «The Tudors» Trevor Morris. Tον Ιησού του συντηρητικού O’Reilly υποδύεται ο Λιβανέζος μουσουλμάνος ηθοποιός Haaz Sleiman, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Kelsey Grammer («Boss») ως Ηρώδης, ο Rufus Sewell ως Καϊάφας, και ο John Rhys-Davies ως Άννας.

THE ARK – Μ. Πέμπτη 16.30

Σύμφωνα με τον πρωταγωνιστή της David Threlfall («Shameless»), πρόκειται «για το πρώτο οικογενειακό έπος, το οποίο εμπνέεται από διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις και αναφέρεται σε αξίες που θα έπρεπε να είναι κοινές σε όλους τους πολιτισμούς». Ο σεναριογράφος Tony Jordan («Hustle», «The Nativity», «EastEnders») προσεγγίζει τη βιβλική ιστορία ως ένα οικογενειακό δράμα, χρησιμοποιώντας και παραλληλισμούς με το σύγχρονο κόσμο μας: «Ο κόσμος εξουσιάζεται από τοκογλύφους και πολεμοκάπηλους», λέει ο Νώε, ενώ ένας άλλος χαρακτήρας αναφέρει ότι «οι τοκογλύφοι πλουτίζουν και οι δυνατοί παχαίνουν – το ίδιο συμβαίνει παντού στον κόσμο».

 ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Μ. Παρασκευή 22.00

Το 2004 κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους η δραματική ταινία «Τα Πάθη Του Χριστού», σε σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον και πρωταγωνιστές τους Τζίμ Καβίζελ και Μόνικα Μπελούτσι. Το σενάριο, αναφέρεται στις 12 τελευταίες ώρες ζωής του Χριστού. Αρχίζει από την προσευχή στον κήπο της Γεσθημανής και ολοκληρώνεται με την Ανάσταση. Το κύριο όμως μέρος της επικεντρώνεται στα βασανιστήρια και τη σταύρωση. Το σενάριο βασίστηκε στα ευαγγέλια του Μάρκου, του Λουκά, του Ματθαίου και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Υπάρχουν όμως σκηνές, που δεν είχαν παρουσιαστεί ποτέ πριν στο κοινό, από παρόμοιες παραγωγές.

Στην έναρξη, την ώρα που ο Ιησούς προσεύχεται, παρουσιάζεται ο Σατανάς, που προσπαθεί να του αποσπάσει την προσοχή και ο Ιησούς συνθλίβει ένα φίδι με το πόδι. Ωστόσο, αυτό δεν προκύπτει από τα ευαγγέλια. Επίσης, η  σεκάνς στην οποία ο Σατανάς κρατάει ένα μωρό – δαίμονα στην αγκαλιά, τη στιγμή που ο Χριστός μαστιγώνεται, ερμηνεύεται ως στρέβλωση της απεικόνισης της Παναγίας με το Χριστό στην αγκαλιά. «Εκείνη τη στιγμή, το κακό αντικαθιστά το καλό. Τι πιο όμορφο από μια μητέρα με το παιδί της; Οπότε, στη σκηνή ο διάβολος παίρνει τα ηνία και παραμορφώνει την εικόνα. Παραδέχομαι όμως ότι  είναι παράξενο, σκληρό, σοκαριστικό και κάπως υπερβολικό», έχει πει ο Γκίμπσον σε συνέντευξή του….

Ο Μελ Γκίμπσον δήλωσε πως θα χρησιμοποιούσε για τους διαλόγους 2 γλώσσες, χωρίς υπότιτλους. Ήθελε να αποφύγει την καθομιλουμένη αγγλική, ώστε να καταπλήξει το κοινό. Οι γλώσσες που επιλέχτηκαν ήταν η λατινική και η εβραϊκή. Αν και η παραγωγή συμβουλεύτηκε καθηγητές πανεπιστημίου και φιλόλογους, πολλά ουσιαστικά, ρήματα και προσδιορισμοί αποδόθηκαν λανθασμένα κατά τη μετάφραση από τα αγγλικά, με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία των διαλόγων να μην βγαίνει νόημα. Παρά τις αντιρρήσεις του σκηνοθέτη, η ταινία υποτιτλίστηκε.

Ο ρόλος του Ιησού αρχικά είχε δοθεί στον Μακόλει Κάλκιν. Τελικά επιλέχτηκε ο ηθοποιός Τζιμ Καβίζελ, ο οποίος ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία και πιο ώριμος. Λέγεται, ότι ο Γκίμπσον του προσέφερε το ρόλο δια τηλεφώνου, αλλά 20 λεπτά αργότερα, τον ξαναπήρε και τον ικέτευσε να αρνηθεί. «Μου έλεγε πως θα καταστραφώ και δεν θα ξαναδουλέψω. Η καριέρα μου όντως καταστράφηκε από εκεί και ύστερα, αλλά άξιζε τον κόπο. Εξάλλου όλοι σηκώνουμε έναν σταυρό στη ζωή μας και κάνουμε επιλογές» έχει πει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του….

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 2003 στην πόλη Ματέρα της Ιταλίας. Ωστόσο, το καστ και το συνεργείο αντιμετώπισε  περίεργες καταστάσεις και τραυματισμούς. Ο Καβίζελ έπαθε υποθερμία, χτυπήθηκε από κεραυνό και μαστιγώθηκε 2 φορές κατά λάθος, με αποτέλεσμα να έχει σήμερα στην πλάτη του ουλές πολλών εκατοστών. Λέγεται, ότι λίγους μήνες αργότερα, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά. Ο Γκίμπσον φέρεται να κάλυψε όλα τα έξοδα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις δυσκολίες στις οποίες τον υπέβαλε. Ο βοηθός σκηνοθέτη χτυπήθηκε εξίσου 2 φορές από κεραυνό, ενώ αρκετοί καμεραμάν και φροντιστές έσπασαν χέρια, πόδια και πλευρά….

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το Φεβρουάριο του 2004 και απέφερε κέρδη 613 εκατομμυρίων δολαρίων… «Τα Πάθη Του Χριστού» παραμένουν μέχρι σήμερα η μοναδική ακατάλληλη για ανηλίκους ταινία, με τα περισσότερα έσοδα στην ιστορία του κινηματογράφου στις ΗΠΑ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164