Μίλτος Τεντόγλου: «Ελπίζω να σας έκανα περήφανους και χαρούμενους, έστω για λίγο»

Χρυσός Ολυμπιονίκης για δεύτερη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου, αφού μετά το Τόκιο, κέρδισε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Μετά το τέλος του αγώνα ο χρυσός Ολυμπιονίκης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μιλώντας για τα συναισθήματά του και την επίδοσή του κατά τη διάρκεια του χθεσινού τελικού, αλλά και μετά τη μεγάλη του επιτυχία. 

«Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό που κατάφερα, αλλά ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω σαν επίδοση. Κάτι μου έλειπε… Το πάλεψα, άρχισα να ξυπνάω στα 2 τελευταία άλματα. Ειδικά το 5ο που ήταν 8.31 ήταν πολύ μεγάλο αλλά πάτησα πολύ πίσω. Προσπάθησα και στο τελευταίο αλλά δεν μου βγήκε. Τέτοιος άνθρωπος είμαι και ήθελα το κάτι παραπάνω για μένα. Για να το ευχαριστηθώ εγώ…Ήθελα την πίεση και για αυτό απάντησα με τη μία στον Φουρλάνι.. Ξέρω ότι μπορούσε κι αυτός να κάνει 8.50, ενώ κι ο Πίνοκ μου έβαλε πίεση και γι’ αυτό δεν σταμάτησα να προσπαθώ και έκανα γενικά καλό άλμα. Όταν έκανα εγώ το 8.48 πιέστηκε όντως ο Φουρλάνι και μετά την 3η προσπάθεια ήταν πλεονέκτημα ότι είχα εγώ το τελευταίο άλμα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Σίγουρα λέει κάτι το δεύτερο χρυσό. Αλλά προσωπικό θεωρώ ότι για να το πετύχεις αυτός στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να είσαι τυχερός γιατί είναι μια φορά τα 4 χρόνια… Υπάρχουν σπουδαίοι αθλητές με παγκόσμια πρωταθλήματα που δεν τα είχαν καταφέρει. Είμαι ικανοποιημένος γιατί έκανα καλύτερη επίδοση από το Τόκιο. Είπα στον προπονητή μου δεν ήμουν καλός, αλλά μου απάντησε: δεν πειράζει το πήραμε για δεύτερη φορά… Για μένα πάντα υπάρχει καλύτερο… Επίσης πρέπει να πω ότι κάθε στάδιο, κάθε αγώνας, κάθε μέρα είναι διαφορετική, οπότε ναι είμαι ικανοποιημένος.

Τις τελευταίες ώρες, μέρες έχω πάρει πολλά μηνύματα και ευχαριστώ όλους τους Έλληνες. Ελπίζω να σας έκανα περήφανους, να σας έκανα χαρούμενους έστω για λίγο. Κι εύχομαι καλή επιτυχία στα υπόλοιπα παιδιά γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν τελειώνουν σήμερα», ήταν τα πρώτα λόγια του Μίλτου Τεντόγλου.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164