Site icon TLIFE

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: «Η μητέρα μου διάλεγε τι θα φορέσει πριν πάει για χημειοθεραπείες, ήταν η έξοδός της»

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης βρέθηκε καλεσμένος στο «Buongiorno» την Πέμπτη 3/10.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τη Φαίη Σκορδά, μίλησε για την οικογένειά του, τη μητέρα του που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και την εκπομπή του «Όλα για τη ζωή μας Vita» που επιστρέφει για τέταρτη χρονιά και κάνει πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου.

«Είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος, παρά τις δυσκολίες προσπαθώ να χαμογελάω. Έπαθα κορονοϊό από τους πρώτους τότε και κόντεψα να πεθάνω. Το περάσαμε και αυτό», είπε αρχικά ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Και συνέχισε: «Ξεκίνησα αμέσως μετά τον κορονοϊό την ψυχανάλυση, εκεί ήρθα αντιμέτωπος με τον φόβο του θανάτου, ήταν λίγο δύσκολο να είσαι κλεισμένος σε έναν σπίτι μόνος σου επί έναν μήνα, είχα φτάσει στο σημείο να μην ξέρω αν θα ζήσω. Είχα κάνει εκπομπή για αυτό, είχα χάσει 12 κιλά, ήμουν ωχρός αλλά είπα πρέπει να το κάνω για να μάθει ο κόσμος ότι παλεύεται».

Για την απώλεια της μητέρας του ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης εξομολογήθηκε:  «Μου είναι πολύ δύσκολο να είμαι εδώ και να προσπαθώ να χαμογελάσω όταν πριν από 2 βδομάδες έχω κηδέψει τη μητέρα μου. Προσπαθώ να το διαχειριστώ, δεν είναι εύκολο, αισθάνομαι μια πληρότητα, τα είχα κάνει όλα, είχα πει αυτά που ήθελα να πω. Ο καρκίνος επειδή είναι μια ασθένεια που κρατάει, σου δίνει τη δυνατότητα να μιλήσεις με τον άνθρωπό σου και να σου πει πράγματα και να του πεις πράματα. Δεν έχω εκκρεμότητες, είναι βασικό αυτό».

«Αισθάνεσαι αυτόν τον ακρωτηριασμό, ειδικά στη μητέρα, αλλά είναι και κάτι που θέλω να σκέφτομαι ότι είναι κάπου καλύτερα, ότι έπαψε να ταλαιπωρείται και δε θα ήθελε σήμερα να με βλέπει να κλαίω, θέλει να με δει χαμογελαστό για αυτό χαμογελάω. Έφυγε πολύ γαλήνια, έχοντας όλους μας γύρω της. Μας έδωσε το μεγαλύτερο μάθημα η μητέρα μου από την ασθένεια αυτήν, δε θα ξεχάσω ότι παρότι ήταν πολύ μεγάλη και έπρεπε να κάνει χημειοθεραπείες, ξύπναγε το πρωί με το χαμόγελο, διάλεγε μέχρι τελευταία στιγμή τι ρούχα θα φορέσει».», συμπλήρωσε ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

© 2024 tlife.gr