Μυρτώ Πισπινή: Το «Καλημέρα Ζωή», το τραγικό χτύπημα της μοίρας και η ψυχολογική ρήξη και ο θάνατος του 27χρονου γιου της

Συγκλόνισε η ηθοποιός Μυρτώ Πισπινή στη συνέντευξή της για την απώλεια του γιου της και την ομάδα… πενθούντων γονέων που δημιούργησε με δική της πρωτοβουλία για γονείς που «έχασαν» τα παιδιά τους.

«Ο μόνος λόγος που το τελευταίο διάστημα βγαίνω σε κάποια Μέσα, είναι γιατί θέλω να ενημερώσω τον κόσμο, επειδή έχασα πριν δυο χρόνια τον γιο μου. Ήρθα για πρώτη φορά στη ζωή μου αντιμέτωπη με την τεράστια δυσκολία που έχει ένα πένθος. Δεν είχα χάσει ούτε τους γονείς μου, δεν ήξερα πως είναι», είπε στη στον δημοσιογράφο Γιάννη Μαυρίδη η Μυρτώ Πισπινή. 

Ποια είναι η Μυρτώ Πισπινή

Ξεκίνησε την πορεία της στην υποκριτική στα τέλη της δεκαετίας του 1980 μέσα από μικρούς ρόλους και τη συμμετοχή της σε βιντεοκασέτες. 

Στις αρχές της επόμενης δεκαετίας η Μυρτώ Πισπινή συμμετείχε στις πρώτες σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης. Από το 1992 μέχρι το 1993 ήταν μέρος του καστ της καθημερινής δραματικής σειράς “Παράλληλοι δρόμοι” στο Mega.

Η μεγάλη αναγνωρισιμότητα ήρθε μέσα από τον ρόλο της ως Μαριάννα Θεοχάρη – σύζυγος του Στάθη Θεοχάρη στη θρυλική σειρά του ANT1, «Καλημέρα Ζωή».

Το Μάιο του 2005 αποχώρησε προσωρινά από τη σειρά, μετά από 12 χρόνια παρουσίας, εξαιτίας ενός προσωπικού προβλήματος υγείας, με την ηθοποιό Ιφιγένεια Στάικου να αναλαμβάνει προσωρινά το ρόλο της Μαριάννας Θεοχάρη. Επέστρεψε ξανά στη σειρά τον Σεπτέμβριο του 2005, με την έναρξη του 13ου κύκλου της, ενώ παρέμεινε σε αυτή μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο.

Ακολούθησαν συμμετοχές στις σειρές «Επτά θανάσιμες πεθερές», «Ίχνη» και «Μια στιγμή, δυο ζωές».

Τα επόμενα χρόνια ασχολήθηκε κυρίως με το θέατρο και τη διδασκαλία στη Ανώτερη Δραματική Σχολή Τράγκα ενώ ασχολήθηκε και με τη σκηνοθεσία. Τη σεζόν 2019-2020 σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην παράσταση Σίρλεϋ Βαλεντάιν στο Έναστρον.

Μυρτώ Πισπινή – Η απώλεια του γιου της 

Τον Ιούνιο του 2023 η Μυρτώ Πισπινή σε συνέντευξή της στο Star αποκάλυψε την τραγική απώλεια του γιου της, Χρήστο σε ηλικία μόλις 27 ετών.

«Πριν από περίπου 11 μήνες, έχασα το μοναχοπαίδι μου, τον γιο μου, 27 ετών. Τον Χρήστο. Τον έχασα με έναν τραγικό τρόπο, που δεν θα ήθελα να πω. Ακόμα υπάρχει μέσα μου η λέξη “αδιανόητο”. Ένας γονιός που χάνει το παιδί του», ανέφερε η Μυρτώ Πισπινή.

Στη νέα της συνέντευξη η γνωστή ηθοποιός ανέφερε για τον θάνατο του γιου της και την ψυχολογική ρήξη:

«Eίναι ένα τσουνάμι που έρχεται και αν εσύ τρομάξεις από αυτό το τσουνάμι που έρχεται και σε κατακλύσει και πας να το αποφύγεις, υπάρχει περίπτωση να πέσεις σε ουσίες να αρρωστήσεις και σωματικά και ψυχικά. Πέρα από την ψυχοθεραπεία ίσως στην αρχή χρειαστεί και κάποια φαρμακευτική αγωγή. Πάντα πρέπει να υπάρχουν δίπλα μας φίλοι»

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164