Site icon TLIFE

Νέα διάκριση για το Famagusta: Βραβείο κινηματογράφου στο Βατικανό για τον 10χρονο Αντρέα Χριστοδούλου με σύνδρομο Down

Βραβεύονται στο Βατικανό με Βραβείο Κινηματογράφου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι: Αντρέας Γεωργίου, Κούλης Νικολάου και Βάνα Δημητρίου, ενώ Βραβείο Κινηματογράφου – Θεάτρου (Κατηγορία Νέων) θα απονεμηθεί στον 10χρονο Αντρέα Χριστοδούλου από την Κύπρο.

Το Ίδρυμα “VEXILLUM” & Τα Διεθνή Βραβεία VEXILLUM SCIACCA” έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην Τελετή Βραβεύσεων Διεθνών Προσωπικοτήτων που θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, στις 17:30, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana στην πόλη του Βατικανό – οδός Urbano VIII, 16 – Ρώμη.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί υπό την παρουσία του Εξοχότατου Καρδιναλίου Raymond Leo Burke Επίτιμου Προέδρου του Ιδρύματος “Vexillum”, καθώς και εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Το Διεθνές Βραβείο Κινηματογράφου – Θεάτρου θα απονεμηθεί στον μικρό Ανδρέα Χριστοδούλου από την Κύπρο, ένα νεαρό ηθοποιό με σύνδρομο Down, ενώ το Διεθνές Βραβείο Κινηματογράφου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα αποδοθεί στους Ανδρέα Γεωργίου, Κούλη Νικολάου και Βάνα Δημητρίου που αποτελούν ένα από τα πιο επιτυχημένα τρίο στη σύγχρονη ελληνική τηλεόραση, γνωστό για τη δημιουργία δημοφιλών σειρών που έχουν κερδίσει τις καρδιές των τηλεθεατών. Η συνεργασία τους έχει οδηγήσει σε πολλές επιτυχίες. Η απόφαση των δημιουργών να συμμετέχει ο μικρός Ανδρέας στην επιτυχημένη σειρά Famagusta καταδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία και το σεβασμό τους σε παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες και συνιστά ένα σημαντικό μήνυμα, παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι.

«Η ένταξη του μικρού Ανδρέα, ενός παιδιού με σύνδρομο Down, στη σειρά “Famagusta” αποτελεί ένα ισχυρό κοινωνικό και ανθρωπιστικό μήνυμα. Μέσα από την παρουσία του, η σειρά προωθεί την αποδοχή και την ένταξη ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνία, αναδεικνύοντας τη σημασία της διαφορετικότητας. Ο ρόλος του μικρού Ανδρέα δεν είναι μόνο συγκινητικός, αλλά και εκπαιδευτικός, καθώς ευαισθητοποιεί το κοινό για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με σύνδρομο Down. Με αυτόν τον τρόπο, η σειρά συμβάλλει στην καλλιέργεια μιας πιο συμπεριληπτικής και ανθρωπιστικής κοινωνίας. Συγχαρητήρια στους εξαιρετικούς δημιουργούς της σειράς και στον μικρό Ανδρέα» αναφέρει η Ελληνίδα Γενική Γραμματέας των Βραβείων Vexillum Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη

Λίγα Λόγια για τους βραβευόμενους

Ανδρέας Χριστοδούλου – Κύπρος

Ο Ανδρέας γεννήθηκε με σύνδρομο Down στη Λευκωσία στις 17 Ιουνίου 2014. Είναι ένα παιδί με πολλά ενδιαφέροντα, υψηλή αντιληπτική ικανότητα και είναι ιδιαίτερα κοινωνικός. Σήμερα, φοιτά στη Β’ τάξη του Β’ Δημόσιου Δημοτικού Σχολείου Γερίου και έχει μέχρι στιγμής εξαιρετικά αποτελέσματα. Στο σχολείο έχει πολύ καλή επικοινωνία με όλους και είναι αποδεκτός στο σύνολο της τάξης του. Είναι πολύ αγαπητός και εκτός σχολείου. Οι γονείς του, Ανδρέας και Μιλίτσα Χριστοδούλου, τον στηρίζουν πάντα, όπως και τα 4 αδέρφια του, τα οποία τον αγαπούν ιδιαίτερα. Όσον αφορά τη συμμετοχή του στη σειρά “Famagusta’ είναι ενθουσιασμένος με εξαιρετική ένταξη στο καστ της σειράς.

Ανδρέας Γεωργίου

Ο Ανδρέας Γεωργίου γεννήθηκε στην Αγγλία το 1982 και μετακόμισε στην Κύπρο σε νεαρή ηλικία. Σπούδασε ηθοποιία στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα και γρήγορα έκανε την εμφάνισή του στον χώρο της τηλεόρασης. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός, αλλά η επιθυμία του να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία και την παραγωγή τον οδήγησαν σε μια νέα κατεύθυνση. Ο Ανδρέας Γεωργίου έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία και την παραγωγή πολλών επιτυχημένων σειρών, όπως το “Μπρούσκο”, το “Τατουάζ” και το “8 Λέξεις”, που τον καθιέρωσαν ως ένα από τα πιο ταλαντούχα και δημιουργικά μυαλά της ελληνικής τηλεόρασης.

Κούλης Νικολάου

Ο Κούλης Νικολάου γεννήθηκε στην Κύπρο και είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς και παραγωγούς στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός, αλλά όπως και ο Ανδρέας Γεωργίου, επεκτάθηκε στη σκηνοθεσία και την παραγωγή. Η συνεργασία του με τον Ανδρέα Γεωργίου ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και έκτοτε έχουν δημιουργήσει μαζί μερικές από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές στην Ελλάδα. Ο Κούλης Νικολάου, με την πλούσια εμπειρία του στον χώρο της ψυχαγωγίας, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της επιτυχίας του δημιουργικού τρίο.

Βάνα Δημητρίου

Η Βάνα Δημητρίου είναι μια από τις πιο καταξιωμένες σεναριογράφους στην Ελλάδα, γνωστή για τη δημιουργία καθηλωτικών ιστοριών που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού. Με σπουδές στην φιλοσοφία και τη λογοτεχνία, η Δημητρίου διαθέτει έναν μοναδικό τρόπο γραφής που συνδυάζει το δράμα με την ψυχολογική ανάλυση των χαρακτήρων της. Οι σειρές της, όπως το «Μπρούσκο», το «Τατουάζ» και το «8 Λέξεις», «Γη της Ελιάς» έχουν καταφέρει να κρατήσουν το κοινό σε αγωνία με τις ανατροπές και τις συναρπαστικές πλοκές τους. Η συνεργασία της με τον Ανδρέα Γεωργίου και τον Κούλη Νικολάου έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα καρποφόρα, με το σενάριό της να αποτελεί τη βάση για την επιτυχία κάθε σειράς.

Σε μια εποχή που η τηλεοπτική παραγωγή διαρκώς εξελίσσεται, η επιτυχία του Γεωργίου, του Νικολάου και της Δημητρίου δείχνει πως η συνεργασία ταλαντούχων δημιουργών μπορεί να αποφέρει έργα υψηλής ποιότητας και διαχρονικής αξίας.

 

© 2024 tlife.gr