Ντίνος Καρύδης: Πώς η κόρη του Σμαράγδα Καρύδη έμεινε μαζί του ως το τέλος – «Δεν θα είχα ούτε το νοίκι να πληρώσω χωρίς εκείνη»

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Ντίνος Καρύδης.

Ο γνωστός ηθοποιός άφησε πίσω του τη σύζυγό του, Τζούλια Αργυροπούλου και την κόρη τους, Σμαράγδα Καρύδη οι οποίες θρηνούν για την απώλειά του.

Ντίνος Καρύδης και Τζούλια Αργυροπούλου παντρεύτηκαν το 1969 ενώ την ίδια χρονιά γεννήθηκε η κόρη τους η οποία ακολούθησε τον ίδιο καλλιτεχνικό δρόμο, μετρώντας σήμερα δεκάδες τηλεοπτικές επιτυχίες μέσα από τους ρόλους της.

Σμαράγδα Καρύδη: Το κορίτσι του μπαμπά που έμεινε δίπλα του μέχρι το τέλος

Μέσα από τα social media και τις συνεντεύξεις της, η Σμαράγδα Καρύδη αναφερόταν με τα πιο όμορφα λόγια στην οικογένειά της και φυσικά στον πατέρα της δίπλα στον οποίο έμεινε μέχρι το τέλος του.

«Οπως έχει και στο σπίτι δεκάδες φωτογραφίες, όπως έχει και στα καμαρίνια των θεάτρων που παίζει. Μπαίνω σε άλλα θέατρα και βλέπω τη φάτσα μου», δήλωνε χαρακτηριστικά η Σμαράγδα Καρύδη για τον πατέρα της. 

Το 2018 η γνωστή ηθοποιός σε δήλωσή της στην εφημερίδα Real News απαντούσε για την περιπέτεια υγείας του πατέρα της μετά το εγκεφαλικό που υπέστη: «Ευτυχώς, τώρα είναι σε ανάρρωση στο σπίτι μετά το έμφραγμα που έπαθε. Είχε καλούς γιατρούς και τον πρόλαβαν με το μπαλονάκι που έβαλαν, αλλά δυστυχώς μετά ταλαιπωρήθηκε με ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, που μας κράτησαν αρκετά μέσα», δήλωνε η Σμαράγδα Καρύδη.

  • Η σπάνια φωτογραφία

Λίγους μήνες αργότερα ο Ντίνος Καρύδης μέσα από τα social media εύχεται στην κόρη του για τα γενέθλιά της με μια φωτογραφία από την εποχή που η Σμαράγδα Καρύδη ήταν μωρό στην αγκαλιά του.

«Ισορροπία. Ο μέγιστος κανόνας της ζωής. Φτώχεια, πείνα, κρύο και κατοχή. Αγώνας για την επιβίωση. Αδικίες και προσβολές. Συκοφαντίες και χλευασμοί. Κάτι έπρεπε να τα ισορροπήσει. Και μου έστειλε ο Θεός το αντίβαρο, Τόσο βαρύ, που υπερνίκησε όλα τα αρνητικά. Και έγειρε η πλάστιγγα προς την ευτυχία. Μου έστειλε ο Θεός εσένα, Σμαράγδα μου. ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ»

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ντίνος Καρύδης (@ntinos_karidis_official)

Για τη σχέση της κόρης του με τον Θοδωρή Αθερίδη, ο Ντίνος Καρύδης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Espresso: «Την Σμαράγδα την έχω αγαπήσει, προτού ακόμα γεννηθεί. Και ήξερα ότι θα γίνει αυτό το υπέροχο πλάσμα που μας στέκεται βράχος σε όλες μας τις καταστάσεις. Αν δεν ήταν η Σμαράγδα, πιθανόν να μην είχαμε ούτε τηλέφωνο. Και ο Θοδωρής είναι πολυσχιδής καλλιτέχνης. Κάνει τα πάντα και στο θέατρο και στην μουσική».

Η συνέντευξη του Ντίνου Καρύδη στην Τατιάνα Στεφανίδου:

 

Πατέρας και κόρη, είχαν βρεθεί σε αρκετές θεατρικές πρεμιέρες ποζάροντας μαζί στο φωτογραφικό φακό, δείχνοντας άλλη μια φορά την ιδιαίτερη σχέση τους.

Τον Οκτώβριο του 2023 ο ηθοποιός σε μια από τις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις βρίσκεται  στο θέατρο Ήβη και στην πρεμιέρα «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη» στην οποία πρωταγωνιστούσε η κόρη του, Σμαράγδα Καρύδη.

Ντίνος Καρύδης: «Η Σμαράγδα μου μας βοηθάει οικονομικά»

Το 2022 σε συνέντευξή του στο «Λοιπόν» ο Ντίνος Καρύδης μιλά για τις οικονομικές δυσκολίες μετά το «κόψιμο» στη σύνταξή του. Για άλλη μια φορά, ο ηθοποιός εκφράζει ανοιχτά την αγάπη του προς την κόρη του, η οποία τον βοηθά οικονομικά, όπως τονίζει σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις…

«Nτρέπομαι να το πω, αλλά η κόρη μου που αν δεν ήταν εκείνη, δεν θα είχα αυτή τη στιγμή ούτε τηλέφωνο για να μιλήσω. Δεν θα είχα ούτε για το νοίκι και ευτυχώς η Σμαράγδα μου μας βοηθάει. Η σύνταξη έχει κατέβει και έχει γίνει χαρτζιλίκι, την έκοψαν και οι μεν και οι δεν. Η κόρη μου μας συντηρεί. Είδα και μια ταινία που γύρισε με τον Πάνο Κούτρα που είναι εξαιρετικός», δήλωνε ο Ντίνος Καρύδης.

«Ευτυχώς όμως, τη μεγάλη μου αγάπη που λέγεται σανίδι, την συνεχίζει η άλλη μεγάλη μου αγάπη που λέγεται Σμαράγδα Καρύδη, η κόρη μου», δήλωνε ο Ντίνος Καρύδης για την μονάκριβη κόρη του. 

Ο Ντίνος Καρύδης «έφυγε» σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου έχοντας εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο την απεριόριστη αγάπη του στη δική του Σμαράγδα…

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164