Site icon TLIFE

Ο 35χρονος μητροκτόνος της Χαλκηδόνας «σπάει» τη σιωπή του για πρώτη φορά στο Tlive: «Ήθελα να τη λυτρώσω»

Σκότωσε τη μητέρα του με κυνηγετική καραμπίνα μέσα στο αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια στάθμευσε δίπλα στο σπίτι τους, αφήνοντάς το άψυχο κορμί της στη θέση του συνοδηγού και εξαφανίστηκε. Έναν χρόνο μετά το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο 35χρονος μητροκτόνος μιλά αποκλειστικά στον Βασίλη Παπαναστασούλη και το T-live μέσα από τη φυλακή.

«Είμαι έτοιμος. Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου. Αυτό που έκανα ήταν μια ακραία πράξη, όταν βγήκα εκτός εαυτού. Γιατί φτάσαμε μέχρι εκεί; Έφτασες στο σημείο να πυροβολήσεις τη μητέρα σου και να της στερήσεις τη ζωή.

Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, ακόμα και σε πολλή μικρή ηλικία η μητέρα μου νοσηλευόταν στο ψυχιατρείο και από τη στιγμή που ζούσαμε μαζί, με επηρέασε αυτή η κατάσταση με την ψυχική της υγεία. Είχε ανέκαθεν ψυχολογικά προβλήματα, μπαινοέβγαινε σε ψυχιατρικές κλινικές και με επηρέασε ότι αυτό το ζούσα και το κρατούσα μέσα μου και δε μιλούσα πουθενά» ανέφερε ο μητροκτόνος.

Πώς όμως έφτασε στο σημείο να πυροβολήσει την ίδια του τη μητέρα; Όπως λέει, «είχα βάλει σκοπό να το κάνω ώστε να τη λυτρώσω και στη συνέχεια να βάλω τέλος και στη δική μου ζωή. Αλλά δεν μπόρεσα να το καταφέρω, δεν είχα τη δύναμη να το κάνω σε εμένα. Και με έπιασε το αμόκ».

Από τη Χαλκηδόνα έφτασε στην παραλία Κορινού. Πάρκαρε δίπλα σε ένα ερημικό ξωκλήσι, έβγαλε την καραμπίνα και τη σκότωσε εν ψυχρώ. Στη συνέχεια πήρε τον δρόμο της επιστροφής, οδηγώντας με το άψυχο σώμα της μητέρας του στον συνοδηγό.

«Είχα σκοπό να βάλω τέλος στη ζωή μου στο σπίτι μου και να είμαστε και οι δύο εκεί. Παρόλα αυτά δεν τα κατάφερα, έχασα την ψυχραιμία μου και έφυγα με τα πόδια στο μοναστήρι για να εξομολογηθώ» αναφέρει στο T-live.

«Εξομολογήθηκα ότι σκότωσα τη μάνα μου»

Αφού παράτησε το αυτοκίνητο με τη μητέρα του νεκρή, κατευθύνθηκε προς τη Μονή Αγίου Ραφαήλ στα Κουφάλια. Εκεί ζήτησε να εξομολογηθεί…

«Οι μοναχοί μου είπαν να παραδοθώ, ότι οι νόμοι είναι κάπως καλύτεροι… ότι χρειάζεται να πάω σε μια φυλακή, να αναλάβω τις ευθύνες μου. Ή ειδάλλως, επειδή δεν ήμουν έτοιμος, δεν ήξερα πως θα με αντιμετωπίσουν, να πάω προς το Άγιο Όρος».

Περίπου για 20 ημέρες περιπλανιόταν με τις Αρχές να τον αναζητούν. Από τη Θεσσαλονίκη έφτασε μέχρι το Άγιο Όρος με λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Μπήκε κρυφά στην ιερή κοινότητα, σκεπτόμενος να αφιερώσει τη ζωή του στον θεό. Για ένα βράδυ φιλοξενήθηκε στο ησυχαστήριο δύο μοναχών και στη συνέχεια βρήκε κρυψώνα σε μια εγκαταλειμμένη αποθήκη. Εκεί προσπάθησε να αυτοκτονήσει, όμως δεν τα κατάφερε και πήρε την απόφαση να επιστρέψει…   

«Έχω μετανιώσει γιατί έπρεπε να ζητήσω ιατρική βοήθεια, ώστε να μην έφτανα σε αυτό το σημείο, γιατί δεν περίμενα και εγώ ο ίδιος για τον εαυτό μου, ότι θα κάνω κάτι τέτοιο και σίγουρα ότι θα βρεθώ στη φυλακή» παραδέχεται ο μητροκτόνος στον δημοσιογράφο Βασίλη Παπαναστασούλη.

© 2024 tlife.gr