Ο Γιάννης Κατινάκης στο Live News: «Έχω δεχτεί και λεκτική και σωματική βία εξαιτίας των σεξουαλικών μου προτιμήσεων»

Με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε ένα 15χρονο αγόρι στην Πάτρα επειδή είπε στον πατέρα του ότι είναι ομοφυλόφιλος, ο γνωστός ηθοποιός και Youtuber Γιάννης Κατινάκης μίλησε στο Live News, αποκαλύπτοντας πως και εκείνος υπήρξε θύμα bullying στο σχολείο για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

«Πάμε να κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και να ακούσουμε μαζί τι λόγια φτάνουν στα αυτιά μας; Πόσες απειλές και πόσο κακοποιητικό λόγο. Ζούμε σε μια χώρα ομοφοβική. Πηγαίνοντας στο γυμνάσιο δεν ήξερα τι είναι το μίσος και πώς είναι να σε μισεί κάποιος, χωρίς λόγο. Έχω δεχτεί λεκτική και σωματική βία, με πάρα πολύ σκληρά λόγια, με ένα μόνιμο αίσθημα απειλής και φόβου, με τάσεις φυγής, με ενοχή, με απορία. Με ένα τεράστιο γιατί. Ποιον ενοχλώ; Ενοχλώ επειδή υπάρχω;» λέει στο Live News ο Γιάννης Κατινάκης.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα 1 στα 3 παιδιά στην Ελλάδα έχει δεχθεί bullying στο σχολείο με την νέα ψηφιακή πλατφόρμα κατά του σχολικού εκφοβισμού να έχει δεχτεί πάνω από 150 καταγγελίες μέσα σε λίγες εβδομάδες.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164