Site icon TLIFE

Πόλεμος στην Ουκρανία – Καθηγητής από το Κίεβο στο T-live: «Δεν πρέπει να γονατίζουμε»

Δραματικές είναι οι ώρες στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/2. Δεκάδες είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους και άμαχοι… Ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη…

Ένας Ουκρανός καθηγητής που ζει στο Κίεβο μίλησε ζωντανά στο T-live και την Τατιάνα Στεφανίδου για την κατάσταση. «Πραγματικά εμείς έχουμε ξυπνήσει με το πρώτο κύμα των βομβαρδισμών. Ήταν οι πύραυλοι που χτύπησαν κυρίως τα αεροδρόμια του Κίεβου. Υπάρχουν ακόμη στρατιωτικές βάσεις που δέχτηκαν χτύπημα. Περίπου μία ώρα πριν ακούσαμε να περνά ένα μαχητικό αεροπλάνο, αλλά δε μπορώ να σας πω για αερομαχίες» ανέφερε αρχικά στον Alpha.

«Η Ουκρανία δέχεται επίθεση για όγδοη χρονιά. 8 χρόνια έχουμε πόλεμο. Ο κόσμος, κανείς από εμάς, δεν είναι προετοιμασμένος για τον θάνατο, για τον πόλεμο, για εχθροπραξίες. Ο Σεφέρης γράφει ότι ο θάνατος έχει άλλη δικαιοσύνη και άλλον δρόμο. Από εδώ και πέρα μπορώ να σας πω ότι ο κόσμος όταν άκουσε ότι ο Πούτιν έλεγε προχθές για αναγνώριση των κατεχόμενων κατάλαβε ότι έρχεται σε θερμή φάση η εχθροπραξία.

Προσωπικά έχω και νερό και κάποιες προμήθειες, έβαλα χθες βενζίνη στο αυτοκίνητο, αλλά πολύς κόσμος παραμένει στο Κίεβο γιατί είναι η γενέτειρα μας. Δεν πρέπει να γονατίζουμε, δεν πρέπει να τρέχουμε επειδή μας έρχεται ο εχθρός. Βεβαίως, βλέπω έξω ότι υπάρχουν ουρές, αλλά δεν υπάρχουν λεηλασίες στο σούπερ μάρκετ. Ο κόσμος περιμένει και οι ελπίδες μας είναι με τον ουκρανικό στρατό».

Δες παρακάτω και άλλες συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων που ζουν στην Ουκρανία…

© 2024 tlife.gr