Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι απαντήσεις που έδωσε στην ανακρίτρια και τα σημεία των «αντιθέσεων»

Αντιμέτωπη με την ανακρίτρια για πέντε ώρες βρέθηκε η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας. Τα όσα υποστήριξε η 33χρονη κατηγορούμενη στην απολογία της, παρουσιάζουν σε κάποια σημεία διαφορές με τα όσα είχε υποστηρίξει η ίδια σε συνεντεύξεις πριν από τη σύλληψή της

Η 33χρονη περιέγραψε στην απολογία της τη σχέση που είχε με το σύζυγό της. Όπως φέρεται να υποστήριξε, εκείνη ήταν πάντα πιο εκδηλωτική, σε αντίθεση με τον 30χρονο τον οποίο παρουσιάζει, ότι είχε μία πιο βαριά συμπεριφορά.

 Η σχέση με τον Μάνο Δασκαλάκη και ο έγγαμος βίος

 

-Μέσα από όλα αυτά τα χτυπήματα που σας έδωσε η μοίρα, πως διαμορφώθηκε η συζυγική σχέση σας και πώς επηρέασε την έγγαμη συμβίωση σας;  

-Μέχρι τον θάνατο της Μαλένας το έτος 2019, ήμασταν μια χαρά, αλλά μετά τον θάνατο της άρχισαν τα σκαμπανεβάσματα.  

-Όταν λέτε σκαμπανεβάσματα, τι εννοείτε;  

-Εννοώ τα συνηθισμένα που έχουν όλα τα ζευγάρια, δηλαδή ο Μάνος έφευγε και μετά ερχόταν στο σπίτι. Και εγώ επίσης έχω φύγει από το σπίτι και έχω επιστρέψει.  

-Αυτές τις κρίσεις στον γάμο σας πως τις αντιμετωπίζατε;  

-Όπως όλος ο κόσμος. Υπήρχε ένταση, κλάμα, παρακάλι γιατί υπήρχαν συναισθήματα. Υπήρχαν όμως και τα παιδιά μας και αυτά ήταν πάντα ο συνδετικός μας κρίκος.  

-Και οι δύο αντιδρούσατε το ίδιο σε αυτές τις κρίσεις;  

-Όχι το ίδιο. Εγώ ήμουν πιο συναισθηματική ενώ ο σύζυγος μου θα μπορούσα να πω ότι είχε πιο βαριά συμπεριφορά. Ο χαρακτήρας μου είναι έτσι. Εκφράζομαι περισσότερο όποιο συναίσθημα και να έχω, απλά δεν το εκφράζω δημόσια.  

Τα προβλήματα υγείας της Τζωρτζίνας

 

Αναφερόμενη στα προβλήματα υγείας της 9χρονης, περιέγραψε στην ανακρίτρια το πρώτο περιστατικό σπασμών που είχε το κοριτσάκι ενώ κοιμόνταν. 

-Πότε η Τζωρτζίνα άρχισε να εμφανίζει προβλήματα υγείας;  

-Μέχρι την ηλικία των 8 ετών ήταν ένα υγιέστατο παιδί. Στις 08-04-2021 κοιμόμασταν μαζί, μετά ξύπνησε στον ύπνο της και άρχισε να τρέμει σε όλο το σώμα της. Τότε εγώ τη σκούντησα για να τη ξυπνήσω. Της λέω «τι έγινε», μου λέει «μαμά δεν έχω καταλάβει κάτι».

Μετά από 10 λεπτά το ξανά παθαίνει και τη ρωτάω αν είναι καλά ή εάν είδε κάποιον εφιάλτη και μετά ανοίγω το φως και είδα κοντά στο πάνω χείλος της ελαφρώς να έχει κοκκινίσει. Στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν η αδελφή μου, η μητέρα μου και ο πατριός μου.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην απολογία της κάνει λόγο για κοκκινίλα στο άνω χείλος του παιδιού, ενώ στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις 17 Φεβρουαρίου μαζί με το σύζυγό της στο Star ανέφερε ότι την είδε μελανιασμένη, ενώ πρώτη φορά γίνεται γνωστό ότι εκείνο το βράδυ υπήρχαν και μέλη της οικογένειας της στο σπίτι.  

Σε ένα από τα επεισόδια που παρουσίαζε η 9χρονη μετά την πρώτη καρδιακή ανακοπή και ενώ είχε βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε στην ανακρίτρια, ότι είχε κάνει βιντεοκλήση στο σύζυγό της. 

«Μετά βγήκαμε από τη ΜΕΘ και πήγαμε στο σπίτι. Εκείνο τον καιρό το παιδί πήγαινε κατά τις απογευματινές ώρες σε κέντρο απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες. Τη δραστηριότητα του αυτή τη συνεχίσαμε, αλλά μου τηλεφώνησαν από το κέντρο αυτό ότι τη βλέπουν κουρασμένη και έτσι μου την έφεραν στο σπίτι, και όταν ήρθε στο σπίτι εγώ εκείνη τη στιγμή μιλούσα με βιντεοκλήση με τον σύζυγο μου, ο οποίος ερχόταν από Αθήνα προς Πάτρα με το βανάκι της δουλειάς.

Του έδειξα μέσω της βιντεοκλήσης την Τζωρτζίνα και ήταν τότε που το παιδί άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα, να προσηλώνει το βλέμμα της στο ταβάνι και να σφίγγει το στόμα της».

Ωστόσο όταν περιέγραφε το ίδιο περιστατικό σε συνέντευξή της στο Star είχε πει… 

«Έρχεται εδώ στο σπίτι, μας κάνει ένα επεισόδιο με αφρούς από το στόμα. Είναι και λίγο δύσκολο να τα θυμάμαι και να τα περιγράφω. Πάλι σε συνεννόηση, δίνω τα κατάλληλα φάρμακα εκείνη την ώρα και το παιδί αρχίζει κι έρχεται αντίστροφα με αυτό που είχαμε».

Στο ερώτημα αν είχε ρωτήσει για την ύπαρξη καμερών στο νοσοκομείο η κατηγορούμενη υποστήριξε στην απολογία της… 

-Ρωτήσατε πράγματι αν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο;   

-Ρώτησα, αλλά όχι επί τούτου. Εκείνη την ημέρα βγαίνοντας από το δωμάτιο για εξετάσεις, είχε έρθει η αστυνομία για να διερευνήσει περιστατικό κλοπής στον όροφο. Επομένως η ερώτηση μου ήταν περισσότερο ερώτηση απορίας και ανησυχίας γιατί για εμάς υπήρχε ένας ηλεκτροεγκεφαλογράφος, ο οποίος είναι ένα πολύ ακριβό μηχάνημα και δεν ήθελα να συνέβαινε κάτι και να μας απέδιδαν ευθύνες.   

Η ίδια σε τηλεφωνική της συνέντευξη στο Φως στο Τούνελ είχε δηλώσει στις αρχές Μαρτίου… 

«Τώρα που με ρωτάς για τις κάμερες, ήμουν μόνη μου και κατέβαινα να πάρω φαγητό γιατί απαγορεύεται να μπαίνει διανομέας μέσα, λόγω covid και ρώτησα κάποια στιγμή μία νοσοκόμα, επειδή της λέω είναι και άλλη μαμά εδώ και υπάρχουν τσιγγάνοι, γύφτοι γύρω-γύρω, υπάρχουν κάμερες της λέω γύρω-γύρω, μου λέει όχι, της λέω ούτε στο διάδρομο; Να δούμε ποιος μπαίνει μέσα, μην τυχόν της λέω… γιατί είχα λάπτοπ εγώ και τέτοια εκεί γιατί δεν είχε τηλεόραση απαγορευόταν… και είχα λάπτοπ και τάμπλετ της Τζωρτζίνας εκεί για να βλέπει».     

Η  33χρονη μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα  ρωτήθηκε από την ανακρίτρια και για τον λόγο που το οξύμετρο της Τζωρτζίνας δεν χτύπησε, όταν το κορίτσι εκδήλωσε το θανατηφόρο επεισόδιο.  

-Γιατί δεν χτύπησε το οξύμετρο την ώρα του μοιραίου επεισοδίου;   

-Από την 1η ημέρα που πήγαμε  στο Παίδων τοποθετήθηκε οξύμετρο στο δάχτυλο του ποδιού της μικρής. Εγώ είχα κατεβάσει τον ήχο για να μην ενοχλείται η μικρή κατά τη διάρκεια του ύπνου της εν γνώσει των νοσηλευτών και των γιατρών.   

-Σύμφωνα με κατάθεση νοσηλεύτριας, το οξύμετρο αυτό εκπέμπει ήχους που γίνονται αισθητή στη στάση νοσηλευτών. Τι έχετε να πείτε για τον λόγο που δεν ακούστηκε ο ήχος του οξύμετρου στην στάση νοσηλευτών στην περίπτωση της Τζωρτζίνας;   

-Αυτό που έχω να πω ότι το οξύμετρο, αυτό είναι απλό οξύμετρο και ακούγεται μόνο στο θάλαμο και δεν υπάρχει μετάδοση του ήχου στη στάση νοσηλευτών. Όσο ήμουν στο δωμάτιο εγώ δεν άκουσα τον ήχο του οξυμέτρου. Άλλωστε δεν είχαν πέσει ακόμα πολύ οι σφίξεις του παιδιούΑπό εκεί και μετά δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε, όταν γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στο δωμάτιο. Αυτό το αναφέρω με την έννοια ότι ήταν μια στιγμής έντασης και βέβαια δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι με δόλο». 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164