Site icon TLIFE

Τάσος Χαλκιάς για Πέτρο Φιλιππίδη: «Είναι μια πολύ καλή μονάδα του ελληνικού θεάτρου»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Τάσος Χαλκιάς στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και τη δημοσιογράφο Μαρία Κοκολάκη.

Ο ηθοποιός που μετρά αρκετές δεκαετίες στον χώρο του θεάτρου απαντά στο ποιος μπορεί τελικά ή όχι να παίξει στην Επίδαυρο αλλά και στο αν θα ξανασυνεργαζόταν με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Τώρα πια μπορεί να παίξει ο καθένας στην Επίδαυρο. Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων. Αν ρωτάτε εμένα, είναι μετρημένοι στα πέντε δάχτυλα αυτοί που μπορούν να παίξουν στην Επίδαυρο, άλλο το ποιοι πάνε. Πήγανε πολλοί, μπορέσανε; Ποιος το απάντησε;…Θα έπρεπε να υπάρχει καλλιτεχνική αστυνομία, έχουμε διαμαρτυρηθεί πολλά χρόνια, δε τη φτιάξανε. Εδώ υπάρχει δημοτική αστυνομία, και δεν υπάρχει καλλιτεχνική…

Η τραγωδία δεν είναι ένα θεατρικό είδος, είναι μια ιδιαίτερη θεατρική σπουδή, ελληνική κληρονομιά, αυτό δε το έχει πάρει χαμπάρι κανείς, ούτε το υπουργείο πολιτισμού» ανέφερε αρχικά ο Τάσος Χαλκιάς.

«Είναι μεγάλο έγκλημα να παρασύρεις έναν άνθρωπο σε έναν χώρο που δε μπορεί να αποδώσει λόγω έλλειψης του πρωταρχικού στοιχείου που πρέπει να κατέχει, του ταλέντου» πρόσθεσε. 

Σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Τάσος Χαλκιάς είπε, «Τον Πέτρο Φιλιππίδη τον περιμένει ακόμα μια δίκη που πήρε αναβολή. Θα τελειώσει κι αυτή η δίκη και ανάλογα με το αποτέλεσμα αυτής της δίκης θα δούμε αν θα επιστρέψει, πως θα επιστρέψει και τι θα συμβεί. Εάν αθωωθεί και δεν τον βαραίνει πλέον καμία κατηγορία και αν αποδειχθεί ότι όλο αυτό ήταν μια σκευωρία εναντίον του ή κάτι ανάλογο, τότε θα συνεργαζόμουν μαζί του γιατί είναι μια πολύ καλή μονάδα του ελληνικού θεάτρου.

Είναι κρίμα πραγματικά γιατί ο ίδιος φταίει που δεν είναι στο θέατρο. Το πόσο λείπει από το κοινό δε το ξέρω»

 

© 2024 tlife.gr