Site icon TLIFE

Το Ναυάγιο – Δημήτρης Καπουράνης: «Στο παρελθόν ένιωσα την ανάγκη να κρύψω την καταγωγή μου»

Ο βραβευμένος ηθοποιός Δημήτρης Καπουράνης, ο οποίος τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στο «Ναυάγιο» βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Γεια σου». Ο ηθοποιός μίλησε στην Μαρία Μπακοδήμου για την καταγωγή του και τον ρατσισμό που βίωσε στα παιδικά του χρόνια.

«Γεννήθηκα στους Αγίους Σαράντα, οι γονείς μου ήταν οικονομικοί μετανάστες. Η αδελφή μου γεννήθηκε στην Ελλάδα. Είναι βίαιο συναίσθημα να φεύγεις από μια χώρα, δεν το έχω καθαρό στο κεφάλι μου. Ήμουν 3μισι ετών. Ακόμα αισθάνομαι τον μετεωρισμό ως προς το που εν τέλει ανήκω. Έχω βρει την οικογένεια μου εδώ, τους φίλους μου, τον τρόπο που εκφράζομαι. Δεν ξέρω αν με κρατάει ο τόπος ως τόπος αλλά οι άνθρωποι.

Ένα παιδί που βιώνει τον ρατσισμό κλείνεται, απομονώνεται, γίνεται πολύ σκληρό, αντιμετωπίζει βία. Η Ελλάδα είναι μια χώρα μεταναστών από πάντα, οπότε κάπως ένιωσα ότι είμαι ευπρόσδεκτος. Ένιωσα ζεστασιά από τους ανθρώπους. Στο παρελθόν ένιωσα την ανάγκη να κρύψω την καταγωγή μου, δεν ήθελα να βάλω αυτή την παράμετρο στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους. Όταν μεγαλώνεις σαν παιδάκι και βλέπεις τις ειδήσεις «Αλβανός έκλεψε, Αλβανός φόνευσε» αυτή η ταυτότητα βγαίνει στην επιφάνεια και έχει αρνητικό πρόσημο. Αντιμετώπιζα αμυντικά την καταγωγή μου» εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Καπουράνης.

 

© 2024 tlife.gr