Χρύσα Μπανδέλη: Η τελευταία τραγουδίστρια που συνεργάστηκε δισκογραφικά με τον Μίμη Πλέσσα στο TLIFE – «Ήταν σταθμός για μένα»

Από τη ζωή έφυγε το πρωί του Σαββάτου 5/10 ο σπουδαίο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσαας, λίγες μόνο ημέρες πριν συμπληρώσει τον έναν αιώνα ζωής.

Η είδηση του θανάτου του Μίμη Πλέσσα σκόρπισε θλίψη στο Πανελλήνιο καθώς άφησε πίσω του ένα τεράστιο κενό, ήταν άλλωστε και ένας από τους τελευταίους σπούδαιους μουσικοσυνθέτες που γέννησε η χώρα μας.

Το TLIFE επικοινώνησε με τη Χρύσα Μπανδέλη, τη νεαρή τραγουδίστρια που ήταν και εκείνη με την οποία ο Μίμης Πλέσσας είχε επιλέξει να συνεργαστεί στην τελευταία δισκογραφική του δουλειά.


«Στεναχωρήθηκα πολύ όταν έμαθα για τον θάνατό του. Όλη η Ελλάδα νομίζω στεναχωρήθηκε. Θεωρώ πως δεν υπάρχουν πλέον καλλιτέχνες με το ταλέντο και το ήθος του Μίμη Πλέσσα. Τα τελευταία χρόνια αυτό που βλέπω είναι ότι οι περισσότεροι δεν βασίζονται στο ταλέντο κάποιου. Ο Μίμης Πλέσσας δεν ήταν έτσι. Στήριζε πάρα πολύ τα νέα παιδιά και τα βοηθούσε μέχρι τέλους» μας ανέφερε αρχικά η Χρύσα Μπανδέλη.


Στη συνέχρια η Χρύσα Μπανδέλη μιλά στο TLIFE για τη συνεργασία της με τον Μίμη Πλέσσα και όσα έχει να θυμάται από εκείνον.
«Η συνεργασία μας ήρθε εντελώς απροσδόκητα. Ήταν ένα άπιαστο όνειρο για μένα. Ήρθε σε μια στιγμή που ο Μίμης Πλέσσας έψαχνε να βρει μια γυναικεία φωνή για τον δίσκο που έγραψε μετά από 34 χρόνια αποχής. Έγραψε 14 τραγούδια, 7 εκ των οποίων ερμήνευσα εγώ και τα υπόλοιπα επτά ο Γιάννης Χαρίσης. Ήμασταν και οι δυο δικές του επιλογές.


Τι να πω για τις στιγμές που έζησα μαζί του; Το δέος και η συγκίνηση που ένιωσα από την πρώτη στιγμή που τον συνάντησα δε περιγράφονται. Την πρώτη φορά που με άκουσε, τον επισκέφθηκα στο σπίτι του, στην Καλλιτεχνούπολη. Κατεβήκαμε στον κάτω όροφο που είχε το πιάνο του, εκεί υπήρχε μια αίθουσα γεμάτη βραβεία και φωτογραφίες…» είπε και πρόσθεσε,


«Ήταν τόσο καλός μαζί μου, με βοήθησε να χαλαρώσω πολύ γρήγορα. Είχε απίστευτο χιούμορ. Μου ζήτησε να ερμηνεύσω κάποια από τα παλιά του τραγούδια, της Τζένη Βάνου και της Ρένας Κουμιώτη. Με άκουσε, και μου είπε πως ό,τι και αν συμβεί, όποιον άλλο και αν του έφερναν, εκείνος θα με στήριζε και θα προχωρούσε τη δουλειά αυτή μαζί μου. Αυτό συνέβη την ημέρα των γενεθλίων μου, και ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου κάνει κάποιος.


Πράγματι κράτησε τον λόγο του, με στήριξε μέχρι τέλους. Υπήρξαν άνθρωποι που ήθελαν να βάλουν δικά τους παιδιά, αλλά εκείνος με στήριξε γιατί πίστεψε σε εμένα, και το είχε εκφράσει και δημόσια σε μια τηλεοπτική μας εμφάνιση. Η αυνεργασία αυτή, το 2017 αποτελεί σταθμό για μένα».


«Μου είχε δώσει πολλές συμβουλές. Η τριβή μαζί του μου έδωσε πολλά και σε προσωπικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Ο Μίμης Πλέσσας ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσες να κάθεσαι και να τον ακούς για ώρες» ανέφερε ακόμα στο TLIFE η Χρύσα Μπανδέλη.


«Το τελευταίο διάστημα, επειδή ήθελα να επανεκτελέσω ένα από τα τραγούδια μας που τότε δεν είχε επικοινωνηθεί πολύ, επικοινώνησα με τον Σταύρο Γαλανάκη, τον στιχουργό του τραγουδιού. Εκείνος μου είπε πως ο Μίμης Πλέσσας δεν ήταν πολύ καλά. Ήξερα την κατάστασή του. Τους τελευταίους μήνες περιμέναμε ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες δεν έπινε ούτε νερό. Δεν επιδίωξα να επικοινωνήσω με τον ίδιο σεβόμενη την κατάστασή του, ωστόσο πάντα μάθαινα νέα του. Ο θάνατός του μας έχει πονέσει πολύ όλους» κατέληξε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164