Site icon TLIFE

Μίλτος Τεντόγλου: Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Χρυσός Ολυμπιονίκης – Η απονομή του μεταλλίου

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του μήκους των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον Έλληνα πρωταθλητή να φέρνει στη χώρα μας το πρώτο της χρυσό στο Παρίσι.

Με ένα άλμα στα 8.48μ., ο Μίλτος Τεντόγλου διέλυσε και πάλι τον ανταγωνισμό και δεν δυσκολεύτηκε να κατακτήσει για δεύτερη σερί φορά το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ακολουθώντας το παράδειγμα του θρυλικού Καρλ Λιούις.

Μία μέρα μετά τον θρίαμβο του, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής, με τον ελληνικό ύμνο να ακούγεται για πρώτη φορά στη Γαλλία για τον “Μίδα” του μήκους, Μίλτο Τεντόγλου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου χάρισε το έβδομο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αποδεικνύοντας σε ακόμα έναν μεγάλο αγώνα ότι είναι με διαφορά ο καλύτερος αθλητής του κόσμου στο μήκος.

Στις δηλώσεις του μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, ο Μίλτος Τεντόγλου παραδέχτηκε πως: «Το χρυσό είναι πολύ όμορφο μετάλλιο, ήταν μία ωραία απονομή».

Σε ερώτηση για το ποια είναι τα συναισθήματά του την ώρα που ακούγεται ο εθνικός ύμνος, ο ίδιος απάντησε: «Έχω ακούσει πολλές φορές τον Εθνικό Ύμνο σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά κάθε φορά είναι διαφορετική. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό και αυτή τη φορά μου άρεσε περισσότερο, γιατί στο Τόκιο δεν υπήρχε κοινό, ενώ τώρα στις κερκίδες ήταν η μητέρα μου και η αδερφή μου».

© 2024 tlife.gr