Μίμης Πλέσσας: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη που «έφυγε» στην αγκαλιά της συζύγου του

Σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, το μεγάλο αντίο στον Μίμη Πλέσσα, τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη που έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν τα 100α του γενέθλια.

Συγγενείς, φίλοι και πλήθος καλλιτεχνών θα αποχαιρετήσουν τον Μίμη Πλέσσα ο οποίος αφήνει πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη στην ελληνική μουσική.

Με ανάρτησή της στα social media η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ ενημέρωσε για την κηδεία του Μίμη Πλέσσα στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών.

«Θα αποχαιρετήσουμε τον Λατρεμένο μας Μίμη Πλέσσα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 15.00 στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. (Οποιος επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής ό Μίμης μας θα βρίσκεται εκεί από τις 10πμ)

Λουκίλα Καρρέρ – Στο πλευρό του Μίμη Πλέσσα μέχρι το τέλος

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου η Λουκίλα Καρρέρ ενημερώνει για τον θάνατο του Μίμη Πλέσσα μέσα από τα social media.

«Και ξαφνικά “Έπεσε βαθιά σιωπή…”…..”Κι εσύ δεν θα’ σαι πλάι μου Αστέρι της Ζωής μου……” ….θα είσαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις από εκεί ψηλά…..μέχρι να ανταμώσουμε και πάλι Ψυχή μου.

“Πέρασαν τόσα καλοκαίρια… βρεξαν τη στράτα μας φωτιές” σε αυτό το κοινό ταξίδι ΖΩΗΣ που έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε και να το ξανακάνουμε…. Ευγνώμων για όλα…. Σε ευχαριστώ για όλα…. Σε λατρεύω για πάντα…..Γιατί η Αγάπη δεν έχει ημερομηνία λήξης. Καλό ταξίδι Ψυχή μου …..Καλή μας Αντάμωση», έγραψε η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα.

«Ξεψύχησε στο στήθος μου»

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», η Λουκίλα Καρρέρ συγκίνησε με τις περιγραφές τις για τις τελευταίες στιγμές του Μίμη Πλέσσα.

«Τον ευχαριστώ για όσα ζήσαμε. Προσπαθούσα να του δώσω λίγο νερό. Είχε σταματήσει να τρώει και να πίνει τις μόνος τρεις μέρες. Πιες λίγο νερό του λέω να ξαναγυρίσουμε στη ζωή μας. Του είπα πόσο ωραία χρόνια πέρασα, ευχαριστώ για όλα, για το παιδί μας, για όλα. Άκουσε αυτό που ήθελε και κάνει ένα… αααχ και ξεψύχησε πάνω στο στήθος μου.

Ήταν ευλογημένο το τέλος, λες και το ήξερα και του έκανα αυτή την ερωτική εξομολόγηση», είπε η Λουκίλα Καρρέρ για τις τελευταίες στιγμές με τον Μίμη Πλέσσα.

«Έφυγε στην αγκαλιά μου, αυτό είναι ευλογία», κατέληξε για τις τελευταίες στιγμές του συζύγου της, Μίμη Πλέσσα.

 

Η αγάπη για τα παιδιά του

Ο Μίμης Πλέσσας και η Λουκίλλα Καρρέρ έζησαν μαζί πάνω από 30 χρόνια, ενώ απέκτησαν την 26χρονη σήμερα κόρη τους Ελεάννα. Ο Μίμης Πλέσσας από τον πρώτο του γάμο, απέκτησε τον γιο του, Αντώνη Πλέσσα.

«Η κόρη μου είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να φανταστώ ότι έχω. Τη θαυμάζω πολύ», είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του στον Alpha.

Ήταν πάντα εκεί! Η 26χρονη Ελεάννα από τα παιδικά της χρόνια θαύμαζε τον πατέρα της μέσα από τις συναυλίες και τα μεγάλα αφιερώματα προς τιμήν του.

Και ο γιος του, Αντώνης Πλέσσας αποχαιρέτησε τον πατέρα του με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media.

Μέσα από το προφίλ του στο facebook, ο γιος του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη έγραψε: «Για 65 χρόνια με συντρόφευσε και πλούτισε τη ζωή μου σαν πατέρας, φίλος και συνεργάτης. Εγώ και τα εγγόνια του, Τζέλλα και Στάθης, βαθιά συγκινημένοι, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους επικοινώνησαν μαζί μας για να μοιραστούν την αγάπη και το σεβασμό στο πρόσωπό του για τον τρόπο που άγγιξε τις ζωές τους».

Το μεγάλο «αντίο»

Σήμερα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου οι συγγενείς, φίλοι, οι καλλιτέχνες αλλά και οι πολίτες που θαύμασαν το έργο του Μίμη Πλλεσσα θα πουν το μεγάλο «αντίο» στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Η σορός του θα βρίσκεται από τις 10:00 σε λαϊκό προσκύνημα ενώ στις 15:00 θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164