Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης είναι εδώ και πολλά χρόνια ένας από τους πιο αγαπητούς και αξιόλογους δημοσιογράφους και παρουσιαστές στον χώρο της υγείας. Με εγκυρότητα υπευθυνότητα μας ενημερώνει για όλα τα θέματα υγείας μέσα από την εκπομπή του στον Αlpha “Οδηγός καλής ζωής”
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τις τελευταίες 20 μέρες άλλαξε η ζωή του όπως όλων μας, με τη διαφορά ότι εκείνος έχει επωμιστεί και τη ενημέρωση για τον κορονοϊό όχι μόνο μέσα από τις εκπομπές του αλλά και από το ΑΠΕ. Από σήμερα ξεκινάει μαζί με την Εύη Φραγκάκη μια νέα εκπομπή με τίτλο “Μένουμε Alpha” στην οποία θα προσπαθήσει να μας κάνει να χαμογελάσουμε όπως λέει!
Ο Μιχάλης μιλάει σήμερα στο ΤLIFE, για το πώς προστατεύεται, βήμα βήμα ο ίδιος από τον κορονοϊό,όταν για τις ανάγκες της δουλειάς βγαίνει από το σπίτι και είναι συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε και μεις. Παραδέχεται ότι έχει στρες, κάνει μια εκτίμηση για το πότε θα αρχίσει να ηρεμεί η κατάσταση με τα κρούσματα του ιου και μας συμβουλεύει τι πρέπει κάποιος να κάνει αν νοσήσει και ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσει για να είναι ασφαλής.
Δες το βίντεο
“Έχω πάρα πολύ δουλειά και πολύ στρες, δεν το κρύβω λέει ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης. Είναι μια πολύ πιεστική περίοδος για μένα και ξεκινάμε και νέα εκπομπή με την Εύη Φραγκάκη. Θα είναι μια εκπομπή λίγο διαφορετική, θα δούμε πως θα μπορέσουμε να μείνουμε αισιόδοξοι.
Τι πιστεύεις ότι μπορούμε να κάνουμε για να νιώσουμε καλύτερα;
Καλό θα ήταν να αντλούμε πληροφορίες από έγκυρες πηγές και πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία να έρθουμε κοντά με δικούς μας ανθρώπους και έτσι να απαλύνουμε αυτό που βιώνουμε. Βοηθάει να μην είμαστε μόνοι μέσα στο σπίτι και βοηθάει και η τεχνολογία, που την κατηγορούσαμε παλιά.
Θα τολμήσω να ρωτήσω αν μπορείς να κάνεις μια πρόβλεψη για το πικ και την ύφεση των κρουσμάτων….
Δεν είναι πρόβλεψη είναι αίσθηση. Θα υπάρξει μια έξαρση δεν ξέρουμε πόση. Μέχρι στιγμής τα πάμε καλά. Αλλά την πιο ξεκάθαρη εικόνα θα την έχουμε την πρώτη και δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου. Μακάρι να μη δούμε ότι σε άλλες χώρες.
Πες μου τι κάνεις μόλις βγαίνεις από το σπίτι για να προστατευτείς
Δεν αγγίζω τίποτα. Πατάω το ασανσέρ με τον αγκώνα και μετά με αντισηπτικό μαντηλάκι to κουμπί. Κυρίως όμως ανεβαίνω με τα σκαλιά για να γυμνάζομαι κιόλας. Στο ταξί κάθομαι πίσω δεξιά, για να έχω απόσταση από τον οδηγό, δεν αγγίζω τίποτα και ζητάω να ανοίξει το παράθυρο λίγο. Καθαρίζω το γραφείο μου και πολλές φορές το κινητό μου. Πλένω τα χέρια μου συχνά. Δε φοράω μάσκα και γάντια. Με τα γάντια-και το λένε και οι επιστήμονες- ξεχνάω να πλύνω τα χέρια μου αλλά χωρίς τα γάντια τα πλένω συχνά.
Αν κάποιος νιώσει συμπτώματα τι πρέπει να κάνει γιατί λέγονται πολλά. Πότε αναρρώνουμε μόνοι σπίτι και πότε πρέπει να ζητήσουμε τη βοήθεια κάποιου ειδικού για να μην κινδυνεύσουμε
Όλοι έχουμε περάσει γρίπη. Όταν δούμε ότι τα συμπτώματα ξεφεύγουν από το φυσιολογικό πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαφή με το γιατρό κάθε μέρα. Όταν δεν πέφτει ο πυρετός όταν ο βήχας μας ξυπνάει τη νύχτα ή όταν νιώσουμε δύσπνοια πρέπει να είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με το γιατρό μας!
Κάποια στιγμή βλέποντας όλα αυτά νιώθουμε ότι αρρωσταίνουμε… Είναι φυσιολογικό;
Είναι και η αυθυποβολή “Όλοι νοζίμουμε ότι έχουμε κορονοϊό… Είναι λογικό. Το παθαίνουμε όλοι κατά καιρούς να νιώθουμε ότι έχουμε πυρετό χωρίς να έχουμε ή ότι αρρωσταίνουμε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ