Site icon TLIFE

Λήδα Μανθοπούλου: Η γιαγιά της στο TLIFE – «Θορυβηθήκαμε με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, συμβουλευτήκαμε ψυχολόγο»

Η 19χρονη Λήδα Μανθοπούλου, νικήτρια του ασημένιου μεταλλίου στα 100μ. Τ38 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, έχει μια ιστορία ζωής που εμπνέει. Παρά τις δυσκολίες στη ζωή της, το πρόβλημα υγείας και τον χαμό του πατέρα της, αείμνηστου ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου, κατάφερε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Με πείσμα και θέληση, η Λήδα Μανθοπούλου είναι πλέον μια αργυρή Παραολυμπιονίκης.

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια για την εγγονή της, η γιαγιά της Λήδας Μανθοπούλου, κα Σονια, μιλά αποκλειστικά στο TLIFE.

«Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι γιατί ένα όνειρο της έγινε πραγματικότητα. Είχαμε μαζευτεί στο σπίτι συγγενείς και φίλοι κάνοντας κερκίδα για να την καμαρώσουμε. Ο παππούς της με πήρε τηλέφωνο να μου μεταφέρει τα ευχάριστα. Από μικρή ήθελε να πάει στην Ολυμπιάδα. Από την 3η δημοτικού  άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό, στα γήπεδα. Είχε αγάπη γι’ αυτό που έκανε. Ένας δάσκαλος είχε πει στην κόρη μου τότε ότι η μικρή μας είναι πολύ καλή στο τρέξιμο, πιο καλή και από τα αγόρια. Και έτσι την πήγαν στο γήπεδο στην Λάρισα να ξεκινήσει στίβο. Ο μέχρι σήμερα προπονητής της, μάλιστα,  μας είχε πει μόλις την ανέλαβε,  ότι με αυτό το παιδί θα πάμε και στους Ολυμπιακούς.  Και έτσι έγινε», είπε χαρακτηριστικά. 

Η γιαγιά της Λήδας Μανθοπούλου θυμάται και τις δύσκολες στιγμές στη ζωή της εγγονής της, με τον ερχομό της σκλήρυνσης κατά πλάκας να της χτυπά ξαφνικά την πόρτα όταν ήταν 18 ετών.

«Είχε την ατυχία με την υγεία της πριν από 1,5 χρόνο. Πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Θορυβηθήκαμε πολύ τότε. Φοβόμασταν για το πώς θα αντιδράσει. Συμβουλευτήκαμε ψυχολόγο για να καταλάβει ότι δεν ήταν το τέλος του κόσμου. Όπως και συνέβη. Το αντιληφθήκαμε από έντονους πόνους που είχε, στους ώμους και τα πόδια. Της σταθήκαμε πολύ όλοι. Εμείς, οι φίλοι της, ο προπονητής της, όλοι. Είναι πολύ καλό παιδί. Με πολύ δύναμη μέσα της. Γι’ αυτό και τα κατάφερε» λέει η κυρία Σόνια.

Η γιαγιά της Λήδας Μανθοπούλου αναφέρθηκε και στον χαμό του πατέρα της Λήδας, του αείμνηστου Αίαντα Μανθόπουλου, τον περασμένο Οκτώβριο. «Το διαχειρίστηκε όσο καλύτερα μπορούσε. Ήταν η μητέρα της δίπλα της. Είχαν πολύ καλές σχέσεις τα παιδιά με τον μπαμπά τους. Τα αγαπούσε πολύ ο Αίας τα παιδιά του».

Paris 2024 Paralympics – Athletics – Women’s 100m – T38 Final – Stade de France, Saint-Denis, France – August 31, 2024 Lida Maria Manthopoulou of Greece celebrates winning gold during the final REUTERS/Stephanie Lecocq

Διάβασε επίσης:

Λήδα Μανθοπούλου: Ποια είναι η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου – Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, η σκλήρυνση κατά πλάκας και το τατουάζ

© 2024 tlife.gr