Είναι νόστιμη, λαχταριστή και μυρίζει υπέροχα. Ο λόγος για την τραγανή μπαγκέτα -το σήμα κατατεθέν της Γαλλίας – που έχει σήμερα… “γενέθλια”! Έτσι, η Google αφιερώνει το Doodle της στην 22η επέτειο της επίσημης αναγνώρισής της.
Και μπορεί να έχεις δοκιμάσει μπαγκέτα, υπάρχουν όμως πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για αυτήν! (Δες εδώ πώς να φτιάξεις λαχταριστή μπαγκέτα στο σπίτι)
Η μπαγκέτα αποτελεί… επιστήμη στη Γαλλία! Υπάρχουν περισσότερες από 26.000 Boulangeries σε όλη τη Γαλλία όπου μπορεί κανείς να βρει τις νόστιμες μπαγκέτες. Αλλά χρειάζεται προσοχή, όταν παρασκευάζεται γιατί πρέπει να είναι τραγανή απ’ έξω, αφράτη από μέσα. Αυτή η χημική διαδικασία που ονομάζεται “maillard effect” αποτελεί το Α και το Ω για μια “σωστή” μπαγκέτα. (Μάθε εδώ περισσότερα)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όσο για το μήκος της είναι συνήθως 55-65 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 250-300 γραμμάρια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ