Στο δεύτερο επεισόδιο του My Greece, η Δέσποινα Βανδή μας ξεναγεί στην περιοχή της Μονεμβασιάς και στην Καστροπολιτεία με την μοναδική της ατμόσφαιρα και ομορφιά. Υπέροχα πλάνα από την μικρή αυτή πόλη με μεσαιωνικό φρούριο, χτισμένη σε έναν αποκομμένο βράχο μέσα στην θάλασσα, που μαγεύει τους επισκέπτες. Σήμερα είναι ένας ζωντανός μεσαιωνικός οικισμός, άψογα διατηρημένος με μνημεία που έχουν αφήσει οι διάφοροι πολιτισμοί στο πέρασμα των αιώνων.
Μαζί με την Δέσποινα, περπατάμε στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, στεκόμαστε σε αρχοντικά, μνημεία και εκκλησίες, γνωρίζουμε την Μαλβαζία, το εξαιρετικό τοπικό γλυκό κρασί και επισκεπτόμαστε έναν παραδοσιακό νερόμυλο για να δούμε πώς αλέθεται το σιτάρι και πώς έφτιαχναν οι ντόπιοι αλεύρι. Με συνταξιδιώτη τον Βαγγέλη Δρίσκα, ανακαλύπτουμε τους γαστρονομικούς θησαυρούς της περιοχής και μαθαίνουμε πώς φτιάχνονται οι γκόγκες και τα τσαϊτια, δύο από τα πιο τυπικά φαγητά της περιοχής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Επισκεπτόμαστε τον Ιέρακα για να δούμε τα μοναδικά φιόρδ της Ελλάδας, έναν τόπο με απαράμιλλη ομορφιά και οργανώνουμε ένα γλέντι με ντόπιους μουσικούς.
Δες φωτογραφίες από το γύρισμα του επεισοδίου:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ