Μια εναλλακτική της αγαπημένης σου γεμιστής πατάτας φούρνου. Ψήστες στο γκριλ και γέμισε τες με τυρί, κρέμα γάλακτος και νόστιμο κιμά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μέτριες πατάτες
- 250 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 1 φλιτζάνι φουντίτσες μπρόκολου ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι cheddar τυρί κομμένο σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- Αλάτι/Πιπέρι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρύπησε τις πατάτες σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και βάλτες στο φούρνο να ψηθούν. Άφησέ τες αρκετή ώρα, τόση ώστε να βυθίζεται το πιρούνι στη σάρκα του.
- Στο μεταξύ σε μεγάλο τηγάνι σόταρε τον κιμά για περίπου 3 λεπτά να πάρει χρώμα και βγάλε σε ένα μπολ
- Δυνάμωσε την φωτιά στο τηγάνι και πρόσθεσε το μπρόκολο και το νερό να πάρουν βράση. 4-5 λεπτά αρκούν, ώσπου να μαλακώσει το μπρόκολο
- Στράγγιξε και πρόσθεσέ το στον κιμά.
- Κόψε προσεξτικά το πάνω μέρος της πατάτας και άδειασε το περιεχόμενό τους με ένα κουτάλι.
- Σε ένα μπολ βάλε το εσωτερικό της πατάτας, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και λιώσε με ένα πιρούνι. Φύλαξε ½ φλιτζάνι τυρί για το γαρνίρισμα
- Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια και το μείγμα της πατάτας στον κιμά με το μπρόκολο και ανακάτεψε
- Μοίρασε το μείγμα στις πατάτες και πασπάλισε με το τυρί. Ψήσε για λίγο στο γκριλ του φούρνου, να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα
Tip
Αν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, ψήσε εκεί της πατάτες. Θα είναι έτοιμες σε 20 μόλις λεπτά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ