Site icon TLIFE

Νίκησε η αποχή! Ακόμα και στην ΤV γύρισαν την πλάτη στις εκλογές!

Ο μεγάλος νικητής και αυτών των εκλογών όπως όλα δείχνουν, ήταν για μια ακόμα φορά η αποχή, η οποία ξεπέρασε σε πολλές περιοχές της χώρας το 50%! Κι αν στις ευρωεκλογές είχαμε το άλλοθι της παραλίας τώρα φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο, η αδιαφορία του κόσμου στις εκλογές και η απαξίωση στις πολιτικές αποφάσεις.

Μπορεί να γλιτώσαμε μια νέα εκλογική αναμέτρηση , και ο πρωθυπουργός ικανοποιημένος να δήλωσε ότι “δεν πάει” σε πρόωρες εκλογές αλλά σίγουρα ο νικητής ήταν η αγανάκτηση που έδειξε η μεγάλη αποχή και κυρίως από τους νέους ανθρώπους.

Ενδεικτικό για το μικρό ενδιαφέρον του κόσμου για τις εκλογές είναι και η τηλεθέαση! Οι τηλεθεατές και κυρίως οι νεαρές ηλικίες έδωσαν στο prime time την πρωτιά στο Star και στην ελληνική ταινία. Ωστόσο αν συγκρίνουμε τις τηλεθεάσεις σε όλα τα κανάλια, βλέπουμε ότι το ενδιαφέρον μοιράστηκε ανάμεσα σε εκλογικές εκπομπές, ελληνική ταινία και Big Brother.

Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία της AGΒ, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας με τον υπουργό Μαυρογιαλούρο – μια ταινία που όλοι έχουμε δει δεκάδες φορές- κατάφερε αν όχι να νικήσει τις εκλογές, να έλθει “ισόπαλη” με σύμμαχό της βέβαια το live του Big Brother.

Συγκεκριμένα στις ηλικίες 15-44 , και στη τηλεοπτική ζώνη 21.00 με 24.00 το Star είχε ποσοστό 18% , ακολούθησε το Mega με την εκλογική εκπομπή με 16,1% και αμέσως μετά ο Αlpha με το Βig Brother με 14,8.

Bέβαια στις μεγαλύτερες ηλικίες, πάντα στη ζώνη 21.00-24.00 την πρωτιά πήρε το Mega με την εκλογική εκπομπή, με ποσοστό 16%. Δεύτερο ήταν το Alter με ποσοστό 15,3 και τρίτο το Star με μικρή διαφορά δηλαδή με ποσοστό 14,7.

© 2024 tlife.gr