Νικόλαος Νιάρχος: Η σχέση με την Ιταλίδα ζωγράφο πάει από το καλό στο καλύτερο – To who is who της Μαλού Ντάλα Πίκολα

Ο Νικόλαος Νιάρχος, ο εγγονός του Σταύρου Νιάρχου και γιος του Σπύρου Νιάρχου και της Δάφνης Γκίνες έχει αφιερώσει τη ζωή του εδώ και πολλά χρόνια στην ερευνητική δημοσιογραφία, τρέχοντας στις «θερμές» ζώνες του πλανήτη, εκεί όπου μπορεί να μαίνεται ο πόλεμος.

Σε αυτή την απαιτητική καθημερινότητα και σε κάθε νέο του βήμα βρίσκεται η σύντροφός του, η ζωγράφος Μαλού Ντάλα Πίκολα, η οποία κατάγεται από πλούσια οικογένεια και λατρεύει την ελευθερία που απολαμβάνει ζωγραφίζοντας.

Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκαν μαζί στη Γαλλική πρωτεύουσα για τις ανάγκες μιας έκθεσης ζωγραφικής, ενώ ένα μήνα νωρίτερα, είχαν ταξιδέψει στη Λακωνία όπου τη φωτογράφισε, όπως συνηθίζει να κάνει και σε όλα τα μέρη που επισκέπτονται. Η σχέση τους στηρίζεται στον αμοιβαίο θαυμασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλον αλλά και την αγάπη για τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Το who is who της Μαλού Ντάλα Πίκολα

Όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα της Ντονατέλλας Αδάμου, στο ένθετο Secret, η Μαλού Ντάλα Πίκολα ξεκίνησε να ζωγραφίζει στη Μόσχα, όπου έζησε για επτά χρόνια. Στην πορεία σπούδασε, όπως όλες οι εύπορες Ευρωπαίες, που τις ενδιαφέρουν οι Τέχνες, στο φημισμένο λονδρέζικο Central Saint Martins. Συνέχισε με το Atelier de Sevres και το παριζιάνικο ESAG Penninghen. Στη δουλειά της, της αρέσει να πιάνει τα άκρα, «ένα γόνιμο και ένα στείρο τοπίο, τον κύκλο της ζωής και το τέλος, την ανάμνηση και την λήθη την ευαλωτότητα και την βία» θα πει. Έχει ταξιδέψει από τα βάθη του Μεξικού μέχρι τη Βενετία, έχει βάλει το χέρι της για να αναμορφωθούν τα παλάτσο της πόλης των δόγηδων, αλλά είναι και κορίτσι της μόδας.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Malù dalla Piccola (@maluettt)

 

Η ίδια, θεωρεί ότι ακροβατεί στην Τέχνη της – σημειωτέον γνωρίσει και από κεραμική – «μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, μεταξύ των αναμνήσεων των θεατών της Τέχνης μου και των δικών μου».

Το 2021 παρουσίασε τα οικολογικά installations με τον τίτλο «Amnios» μια δουλειά που την εξίταρε. Όσο για το στυλ της, όταν ήταν μελαγχολική φορούσε μαύρα. «Η χρήση του χρωμάτων είναι βαρόμετρο – αποτυπώνει κάθε φορά τις διαθέσεις μου» θα πει. Από κοριτσάκι τρύπωνε στο βεστιάριο της γιαγιάς της με την μικρή της αδερφή και «χάζευα τα ρούχα της: Valentino, Nina Ricci, Givenchy, Saint Laurent, Dior. Ζαλιζόμουν στη θέα», είχε πει.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Malù dalla Piccola (@maluettt)

Οι πολύτιμοι λίθοι την ενθουσιάζουν, ενώ αγαπημένο της είναι δαχτυλίδι με ζαφείρια που δε βγάζει ποτέ από πάνω της. Όσο για αξεσουάρ, λατρεύει τις τσάντες – η αγαπημένη της είναι μια δερμάτινη Bottega Veneta. «Δεν θεωρώ πως το στυλ μου εντάσσεται μόνο σε μία κατηγορία. Μου αρέσει να πειραματίζομαι. Η γκάμα είναι τεράστια«.

Όσον αφορά στη ζωγραφική, η ίδια έχει αναφέρει: «Την έμπνευση μου την αντλώ από την φύση, τα βιβλία και τα ταξίδια μου. Είμαι πολύ αυθόρμητη και ενίοτε μετανιώνω που δεν βάζω συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ασχολούμαι -ως Ιταλίδα- πολύ με τις γεύσεις. Νομίζω ότι έχουμε την καλύτερη κουζίνα στον κόσμο» λέει. Όσο για το Νικόλα, σέβονται, εκτιμούν και θαυμάζουν ο ένας τον άλλον.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Malù dalla Piccola (@maluettt)

 

«Η σχέση τους πάει από το καλό στο καλύτερο» μεταφέρει οικείος του Νικόλαου Νιάρχου και της Μαλού Ντάλα Πίκολα στο ένθετο Secret.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164