Site icon TLIFE

Ντέμης Νικολαΐδης: «Πάντα είχα γκέι φίλους, δε με απασχολούσαν ποτέ οι σεξουαλικές προτιμήσεις των άλλων»

Στην ερώτηση για το αν ένας γκέι άντρας στην εποχή που εκείνος έπαιζε ποδόσφαιρο είχε χώρο στα αποδυτήρια και ήταν αποδεκτός από τους υπόλοιπους απάντησε ο Ντέμης Νικολαϊδης μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram.

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και πρώην πρόεδρος της τόνισε ότι δεν έχει πρόβλημα με τις σεξουαλικές προτιμήσεις των άλλων, είπε πως πάντα είχε φίλους γκέι και μίλησε για λάθος πρότυπο στα χρόνια του.

«Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Τώρα που με ρωτάς, δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου κάτι. Από την άλλη πάντα είχα φίλους γκέι. Δεν με απασχολούσαν ποτέ οι σεξουαλικές προτιμήσεις του άλλου ανθρώπου. Οπότε δεν το είχα στο μυαλό μου. Απαντώντας μετά από χρόνια, θα πω ότι ήταν δύσκολο. Γιατί το πρότυπο των γκέι στην Ελλάδα, κυρίως, που ζω, δεν ήταν σωστό. Ήταν λάθος και αυτό διορθώνεται με τα χρόνια. Έχει διορθωθεί και φαντάζομαι ότι θα διορθωθεί στο μέλλον και ακόμη περισσότερο.

Ήταν πρόβλημα. Το φαντάζομαι. Μόνο να το φανταστώ μπορώ. Μπορεί να είναι και τώρα πρόβλημα. Στατιστικά αν το πάρουμε, θα υπάρχουν. Αλλά δεν τολμούν να το πουν γιατί η κοινωνία μας δεν είναι ακόμα έτοιμη. Το ποδόσφαιρο στο μυαλό μας είναι ένα άθλημα που έχει να κάνει με σκληρότητα. Και το λάθος πρότυπο έχει να μας πει ότι οι γκέι δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα τέτοιο άθλημα, θαρρείς και οι γκέι άνθρωποι δεν γυμνάζονται ή δεν είναι δυνατοί ας πούμε.

Μέχρι πριν κάποια χρόνια μέχρι και οι γυναίκες δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Και εδώ υπάρχει ένα θέμα. Το ποδόσφαιρο γυναικών αναπτύσσεται και μας αρέσει και να το βλέπουμε. Δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα αυτό ακόμα και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σίγουρα έχει να κάνει με τις προκαταλήψεις μας, που και αυτές θα αλλάξουν. Το πιο δημοκρατικό σπορ που είναι το ποδόσφαιρο όπως πάντα λέω, θα είναι 100% δημοκρατικό μετά από αυτό».

 

© 2024 tlife.gr