Site icon TLIFE

Ντροπιαστικές εικόνες από καταφύγιο κολαστήριο! Ένας μικρός σκύλος δακρύζει – Τι λέει στο TLIFE η Κατρίνα Τσάνταλη

Μόνο σοκ μπορεί να προκαλέσουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Κατρίνα Τσάνταλη μέσα από τα social media από το καταφύγιο – κολαστήριο στον Δήμο Ζηρού.

Όπως έκανε γνωστό, η επιχειρηματίας και συγγραφέας αλλά και ιδρύτρια του «A Little Shelter», δεκάδες αδέσποτα ζώα παραμένουν στο καταφύγιο στο Δήμου Ζήρου αποστεωμένα και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Οι ζωοφιλικές οργανώσεις «A little shelter» και «Dogs’ Voice» κατέθεσαν μήνυση στον εισαγγελέα μέσω του δικηγόρου τους Αλεξάνδρου Κασσανδρινού.

«Από εδώ και πέρα περιμένουμε να δώσει σημασία η Πολιτεία και οι άνθρωποι που έχουν ευθύνη γιατί το ότι δεν είναι ένα νόμιμο δημοτικό καταφύγιο δεν λέει κάτι. Τα αδέσποτα που είναι σε μια περιοχή είναι του Δήμου! Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι και να τιμωρηθούν οι αρμόδιοι. Σε αυτό πρέπει να επιμείνουμε!

Να υπάρχει επιτέλους τιμωρία! Τα ζώα χρειάζονται 6μηνη βαριά νοσηλεία για να γίνουν καλά. Δεν είναι όλα ασφαλή, δεν έχουν έρθει όλα. Τα μαζεύουμε. Είναι σε κακιά κατάσταση. Προσπαθούμε με το Dog’s Voice να φτιάξουμε μια δομή όπως κάναμε και στις φωτιές για να έρθουν όλα» τόνισε στο TLIFE η Κατρίνα Τσάνταλη.

Σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οργανώσεις διευκρινίζουν πως «100 ζώα πεθαίνουν ζωντανά. Δεν υπάρχει καμία καταγραφή όπως λένε οι αρμόδιοι ούτε φυσικά εμβολιασμός και θεραπείες».

Παράλληλα διευκρινίζουν πως ήδη δύο οργανώσεις υπέβαλαν μήνυση κατά του δήμου στον εισαγγελέα. Οι ίδιες οργανώσεις γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να αναλάβουν όλα τα ζώα του κολαστηρίου του Δήμου Ζηρού με απόφαση εισαγγελέα. Όπως τονίζουν: «στήνουμε για το σκοπό αυτό μηχανισμό διαχείρισης κρίσης και αναζητούμε χώρο για τουλάχιστον δύο μήνες που θα διαμορφώσουμε ειδικά προκειμένου να φιλοξενηθούν τα ζώα, να νοσηλευτούν σταδιακά, να κάνουν θεραπείες και εκπαίδευση και τέλος να υιοθετηθούν όλα».

Η Κατρίνα Τσάνταλη έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης μια οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Για κάθε μήνυμα που λαμβάνω με ευχές και συγχαρητήρια νιώθω μεγάλη ανάγκη να πω πως ειλικρινά δεν κάνω κάτι ξεχωριστό. Το ΜΟΝΟ που κάνω είναι να μην προσπερνώ.

Όπως επίσης δεν προσπέρασαν τόσα ζώα τόσοι άνθρωποι. Και μίλησαν, και ασχολήθηκαν. Και νιώθω ελπίδα με κάθε άνθρωπο που δεν προσπερνάει. (πχ ο Χρήστος από την Φιλιππιάδα). Δεν πήγα μόνη, είχα μαζί τον κτηνίατρο του ALS Παναγιώτη Ξουραφά και τον δικηγόρο μας Αλέξανδρο Κασσανδρινό. Και ήδη η συμμετοχή σας από δωρεές ξεκινάει να μας κάνει να νιώθουμε όλο και πιο σίγουροι ότι το «project Φιλιππιάδα» είναι μάλλον διαχειρίσιμο.

Το συγκεκριμένο κολαστήριο θα το πάμε μέχρι τέρμα, γιατί υπάρχουν νόμοι και θα εφαρμοστούν. Είναι μια ξεκάθαρη κακοποίηση και βασανισμός ζώων. Και υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτό. Το @a_little_shelter & το @dogsvoice αναλαμβάνουν αυτά τα ζώα, από εχθές έχουμε ήδη 14 και σήμερα έρχονται άλλα τόσα και οργανώνουμε τον χώρο για τα υπόλοιπα.

Θέλουν ΟΛΑ εξαιρετικά σοβαρή νοσηλεία. Με αφορμή όμως (και) αυτό το γεγονός με τις εικόνες που δυστυχώς (και ευτυχώς για την δικογραφία μας) μιλούν από μόνες τους. Να θυμάστε πως πραγματικά έχει μεγάλη σημασία να μην προσπερνάμε. Κάποιο ζώο τραυματισμένο, κακοποιημένο, ένα παιδί μια γυναίκα σε ανάγκη, ένα κορίτσι σφηνωμένο σε πόρτα εργοστασίου, τον συνάνθρωπό μας που χρειάζεται βοήθεια, τον εν δυνάμει βιαστή που τραβάει βίντεο τα οπίσθια της κοπέλας που περπατάει μπροστά σου.

Αυτό νομίζω πως είναι φίλοι μου το νόημα. Γιατί όπως διάβασα σε ένα πολύ εύστοχο σχόλιο η μόνη μετάλλαξη που πρέπει βαθιά να μας ταρακουνήσει στην ουσία μας είναι αυτή που έκανε τον άνθρωπο , τέρας. Και αυτό είναι μια αδιαφορία δρόμος».

Η ιδρύτρια του «A Little Shelter» Kατρίνα Τσάνταλη και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός βρέθηκαν μαζί με τον κτηνίατρο Πανγιώτη Ξουραφά στον χώρο που βρίσκονταν τα ζώα και δημοσιεύσανε στον λογαριασμό τους στο Instagram φωτογραφίες που αποτυπώνουν την κατάσταση.

 

 

Η πιο συγκλονιστική εικόνα είναι τα δάκρυα ενός μικρού σκύλου…

© 2025 tlife.gr