Ο Δημήτρης Αρβανίτης για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: «Με πείραξε που η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από σημεία με υπονόμους»

Η τελετή έναρξης των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Παρίσι, είναι αναμφισβήτητα το θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών αφού κατάφερε να διχάσει το κοινό, με πολλούς να κάνουν λόγο για πανωλεθρία. 

Ο Δημήτρης Αρβανίτης μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας 29/7 στην εκπομπή Summer’s Cool και εξέφρασε την άποψή του για όσα παρακολουθήσαμε.

«Ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο να κάνουν μια τόσο μεγάλη εκδήλωση και τόσο σημαντική σε έναν ανοιχτό χώρο, μη ελεγχόμενο και κυρίως μέσα σε ένα ποτάμι…Υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους σε ότι αφορά ένα τέτοιο θέαμα… Θα πρέπει να κοιτάξουμε και τι είναι αυτό που είδαμε… Τη γαλλική κουλτούρα αποφάσισαν να περάσουν μέσα σε ένα τέτοιο θέαμα. Αυτό είναι ένα παζλ και σε ένα παζλ κοιτάς το αποτέλεσμα… Το παζλ αυτό ήταν ασύνδετο…

Η ουσία του θέματος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και σε αυτό το θέαμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν τόσο μακριά και τόσο απρόσωπα τοποθετημένοι…. ένα θέαμα που δεν είχε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες…Η ταύτιση του κοινού ήρθε μόνο με τη Σελίν Ντιόν» ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Αρβανίτης.

«Αυτό που με πείραξε πιο πολύ, σε σημείο που να το σκέφτομαι αρκετές ώρες, είναι το ότι όταν έχεις την Ολυμπιακή φλόγα που από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα συμβολίζει το φως, και την πας στους υπονόμους, την πας σε κάτι τύπους που δεν βλέπουμε τα πρόσωπα, που πρέπει να βλέπουμε. Οι ολυμπιακές προτομές είναι φως, είναι πρόσωπο, είναι δύναμη, αν της τα αφαιρέσεις αυτά, ήδη το δρώμενό σου έχει από την αρχή ένα τεράστιο λάθος. Δε μπορείς να παίρνεις την ολυμπιακή φλόγα και να την πας περίπατο» πρόσθεσε.

«Ο άνθρωπος που επιλέχθηκε από την ΈΡΤ ήταν σαν να παρουσιάζει ποδοσφαιρικό αγώνα… Περίμενα ότι κάποια στιγμή θα πει “γκολ”. Σαφώς ο Εγγλέζος τα έκανε μαντάρα, ήταν τόσο αργό….» είπε σε άλλο σημείο ο σκηνοθέτης.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164