Site icon TLIFE

Ο Φοίβος Δεληβοριάς για τη συναυλία για τα Τέμπη: «Έχουμε συνηθίσει το άσχημο που δεν πιστεύαμε στα μάτια μας»

«Πλημμύρισε» εχθές το βράδυ Παρασκευή 11/10 το Καλλιμάρμαρο στη μεγάλη συναυλία μνήμης για τα θύματα των Τεμπών. Ο  Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Φοίβος Δεληβοράς και οι «Κοινοί Θνητοί», βρέθηκαν επί σκηνής και οι μελωδίες τους έφτασαν μέχρι τον ουρανό.

Το κλίμα ήταν συγκινησιακά φορτισμένο. Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς, όταν ο Φοίβος Δεληβοριάς ερμήνευσε ένα τραγούδι, το οποίο έγραψε μία μέρα πριν από τη συναυλία και όπως είπε είναι χαρισμένο από την καρδιά του σε όλους τους γονείς των Τεμπών.

Οι στίχοι του τραγουδιού του Φοίβου Δεληβοριά για τα Τέμπη:

Που είσαι τώρα φως μου
ήτανε γραμμένο
νά’μαι εδώ για πάντα
να σε περιμένω

Όσο κι αν κρατήσει
να μην το ξεχάσεις
όταν φτάσεις πάρε
πάρε όταν φτάσεις

Θα το γράψει ο τοίχος
θα το γράψει ο βράχος
πως δεν ήταν μόνο
ενός ανθρώπου λάθος

Θα το πει η σημύδα
Θα το πει κι ο κέδρος
Πως εδώ σκοτώνει
όπου βρει το κέρδος

Θα το πει η λεβάντα
θα το πει η μυρσίνη
πως κυλάει στα μάτια
η δικαιοσύνη

Μάτια του παιδιού μου
που δεν θα φιλήσω
δεν υπάρχει τρόπος πια
να σταματήσω

Μέχρι να’ρθει ο πήχυς
και το χαλινάρι
μέχρι να’ρθει η Νέμεσις
και να τους πάρει

Αν δεν βρω το τέρμα
δεν θα ησυχάσω
δεν θα σταματήσω
δεν θα ξαποστάσω

Δεν θα κάνω πίσω
και δεν θα ξεχάσω
θα σε πάρω εγώ
παιδάκι μου όταν φτάσω.

YouTube video player

Ο Φοίβος Δεληβοριάς με μία ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα social media θέλησε να ευχαριστήσει τους γονείς  που τον κάλεσαν να λάβει μέρος στη συναυλία, τον κόσμο που κατέκλυσε το στάδιο αυτό το ιδιαίτερο βράδυ, αλλά και τους συναδέλφούς του, με τους οποίους μοιράστηκε τη σκηνή.

«Ευχαριστούμε τόσο πολύ για χτες. Όλη αυτή την όμορφη πλευρά των ανθρώπων και του τόπου που μαζεύτηκε τόσο στο Στάδιο, όσο και σε πλατείες σε όλη την Ελλάδα -έχουμε συνηθίσει τόσο το άσχημο, το γκροτέσκο και το κακόβουλο, που δεν πιστεύαμε στα μάτια μας χθες. Ευχαριστώ προσωπικά τους γονείς που με κάλεσαν, δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τα όσα αισθάνθηκα, τα όσα είπαμε.

Την κυρία Καρυστιανού που έχει αναλάβει φοβερή ευθύνη και ζει συνεχώς μια θύελλα μετά την τραγωδία της. Τον μοναδικό μας Θανάση που όχι μόνο πάτησε τον όρκο του και ξαναγύρισε για αυτό ειδικά, αλλά -πέραν της μουσικής- δούλεψε απίστευτα για όλη τη βραδιά και είχε και τη συγκινητική ιδέα της δωρεάν προβολής παντού από την e-stage. Την Τάνια που ήταν ένα άφοβο, συγκλονιστικό και συγκλονισμένο ποίημα. Τον Σωκράτη που πάντα ο τρόπος του είναι σαν βροχή που ξεδιψάει. Τον υπέροχο και πάντα μάχιμο Χατζιδακικό συστρατιώτη Λουδοβίκο.

Την αδερφή μου Μάρθα που μας «δίκασε» συγκλονιστικά. Τον Μυστακίδη, αυτόν τον μέγα μάστορα με τα γελαστά του μάτια. Και τα εκπληκτικά παιδιά: την ολοζώντανη, το λουλούδι Ιουλία, τους έξοχους σε όλα τους Κοινούς Θνητούς, τους φοβερούς Αλέξανδρο Κτιστάκη και Γιάννη Λίταινα που ξεσήκωσαν τον κόσμο. Τους σπουδαίους μουσικούς όλων των σχημάτων -μεγάλα ευχαριστώ Σωτήρη, Κωστή, Γιοέλ για την προσφορά και το φοβερό τρίο που φτιάξαμε σε μια στιγμή. Τους άγρυπνους τεχνικούς.

Τους άψογους και πολύ προσεκτικούς ανθρώπους της Novel Vox, την άγγελό μας Χαρά Ζούμα, τον αδερφό Δημήτρη Μακρή. Την υπέροχη Μυρσίνη Χρυσοχοΐδη-μια αποκάλυψη. Τέλος, προσωπικό ευχαριστώ για τα χιλιάδες μηνύματα που μου έρχονται από παντού, τα διαβάζω και τα δάκρυα φεύγουν χωρίς να το καταλάβω. Μακάρι όλη η αυτή η ομορφιά, ο σεβασμός και η ωριμότητα των πολιτών που μαζεύτηκαν χτες, για μια φορά βγήκαν μπροστά και έδωσαν το δικό τους δείγμα γραφής να δώσει κάτι.

Το έχουμε ανάγκη, η εποχή μαζεύει σύννεφα και όλη η απανθρωπιά του πλανήτη βρίσκεται σε τροχιά χαρούμενης και ανεμπόδιστης καταστροφής. Ας επικρατήσει -όπως τις προηγούμενες φορές- η «λεβάντα» και η «μυρσίνη». Χωρίς μια στοιχειώδη αίσθηση δικαιοσύνης, σαν κι αυτήν που το κενό της διατράνωσαν τα Τέμπη, δεν γίνεται. Ας σκεφτούμε για τι δουλεύουμε, λοιπόν. Αγάπη και δύναμη σε όλους», έγραψε. 

© 2024 tlife.gr