Ο Χρήστος Λούλης για τις τουρκικές αντιδράσεις για τo Famagusta: «Οι μαρτυρίες που έχουμε είναι πέρα για πέρα αληθινές»

Τις τουρκικές αντιδράσεις γύρω από το σήριαλ Famagusta, στο οποίο πρωταγωνιστεί, μετά και την είσοδό του στο Netflix σχολίασε ο Χρήστος Λούλης τη Δευτέρα 2/9 μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Δε με εξέπληξε η αντίδραση από την τουρκική πλευρά, δυστυχώς. Αισθάνομαι περίεργα που χρειάζεται να σχολιάσω το συγκεκριμένο γεγονός, με την έννοια του ότι οι δραματοποιημένες μαρτυρίες που έχουμε από το παρελθόν είναι πέρα για πέρα αληθινές με ονοματεπώνυμο ανθρώπων που ζουν ακόμα.

Είναι περίεργο να ακούς κάποιον να λέει ότι αυτό είναι προπαγάνδα ενώ πρόκειται για κάτι που διαμόρφωσε τη ζωή τους και πολλών συγγενών τους. Είναι μια μαύρη τρύπα στις ψυχές πολλών ανθρώπων στην Κύπρο. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι υπάρχει η ιστορική αλήθεια και υπάρχουν και οι πολιτικές σκοπιμότητες, οι γεωπολιτικές, που αναγκάζουν τη μια ή την άλλη πλευρά να αποκρύπτουν ένα κομμάτι…» ανέφερε αρχικά ο Χρήστος Λούλης.

«Η σειρά ασχολείται με το τι συνέβη στην εισβολή. Φέτος κλείνουμε 50 χρόνια από την εισβολή και η εισβολή έχει κάποιες αλήθειες που δε μπορούν να αμφισβητηθούν…  Στις αφηγήσεις που έχουμε, οι άνθρωποι σημειώνουν ότι ήταν φίλοι με αυτούς τους ανθρώπους… » πρόσθεσε ο Χρήστος Λούλης.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164