Site icon TLIFE

Οι celebrities γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού! 10+2 φωτογραφίες από την παιδική ηλικία τους

Ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά όλου του κόσμου είναι η σημερινή!

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου τα τελευταία 31 χρόνια. Ήταν 1989, όταν ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), σε Γενική Συνέλευση του, υιοθέτησε και υπέγραψε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Έκτοτε έως σήμερα, γιορτάζουμε κάθε Νοέμβρη αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

Θέλοντας να γιορτάσουν αυτό το σημαντικό γεγονός, σύμφωνα με το οποίο τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, είναι απαραίτητο να απολαμβάνουν τα δικαιώματα εκείνα, που τους εξασφαλίζουν τις στοιχειώδης αρχές για μια ζωή γεμάτη υγεία και ευημερία, οι celebrities της εγχώριας showbiz ταξίδεψαν στην… παιδική ηλικία τους.

Μάλιστα, αποδεχόμενοι την πρόκληση της Unicef, δημοσίευσαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram μια φωτογραφία από την περίοδο που ήταν παιδιά σημειώνοντας πώς ονειρεύονται να ήταν ο κόσμος σήμερα.

Η Σίσσυ Χρηστίδου, η Βάσω Λασκαράκη, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Ολυμπία Χοψονίδου, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, η Κατερίνα Γκαγκάκη, η Ματίνα Νικολάου, η Κατερίνα Γερονικολού, ο Γρηγόρης Γκουντάρας, ο Γιώργος Χρανιώτης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι κάποια από τα πρόσωπα που… γύρισαν το χρόνο πίσω.

Σταματίνα Τσιμτσιλή:Αν ήμουν σήμερα παιδί θα ήθελα να ζω και να μεγαλώνω σε έναν κόσμο χωρίς πανδημίες, βία και μόλυνση του περιβάλλοντος“.

Ιωάννα Τριανταφυλίδου:Σήμερα ας ξαναγίνουμε για λίγο παιδιά κι ας φανταστούμε τον κόσμο από τα μάτια τους… Μπορεί να είναι πολύ μικρά για να ξέρουν πολλά για τη ζωή και τον κόσμο αλλά είναι αρκετά μεγάλα για να αναγνωρίζουν την αγάπη , τη στήριξη, την προστασία.#reimagine έναν κόσμο που κάθε παιδί μπορεί να παραμένει παιδί και να ζει την κάθε στιγμή με γέλιο και αθωότητα! Δυστυχώς χρειάζεται ακόμα προσπάθεια για τα αυτονόητα”.

Σίσσυ Χρηστίδου:Αν ήμουν σήμερα παιδί θα ήθελα να μεγαλώνω σε ένα κόσμο που δεν θα κινδυνεύω και σε ένα πλανήτη που δεν θα κινδυνεύει. Χωρίς θυμό, πόνο, αδικία και κακοποίηση. Ονειρεύομαι ένα κόσμο γεμάτο φως. Σαν το φως που κρύβει η παιδική ψυχή μας...”.

Βάσω Λασκαράκη:Αν ήμουν σήμερα παιδί θα ήθελα να ζω και να μεγαλώνω σ´έναν κόσμο χωρίς εγκατάλειψη , χωρίς κακοποίηση, χωρίς πολέμους,χωρίς πόνο…μόνο με χαμόγελα, ευτυχία και άπειρες αγκαλιές”.

Ολυμπία Χοψονίδου:Αν ήμουν σήμερα παιδί λοιπόν θα ήθελα να ζω και να μεγαλώνω με το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, της γνώμης, της προστασίας ιδιωτικής ζωές και πρόσβασης πληροφοριών κατάλληλης ηλικίας”.

Κατερίνα Γκαγκάκη: “Αν ήμουν σήμερα παιδί θα ήθελα να ζω με την βεβαιότητα ότι ο κόσμος γύρω μου μπορεί να γίνει όπως τον ονειρεύομαι“.

Κατερίνα Γερονικολού:Αν ήμουν σήμερα παιδί θα ήθελα να ζω και να μεγαλώνω σε έναν κόσμο χωρίς μίσος για όποιον δε μας μοιάζει ή δε συμφωνούμε μαζί του”.

Ματίνα Νικολάου:#Reimagine έναν κόσμο χωρίς φόβο … αν ήμουν σήμερα παιδί θα ήθελα να ζω σε έναν κόσμο που θα κυριαρχεί η αγάπη και η ασφάλεια!!!“.

Γιώργος Χρανιώτης:Τα παιδιά έχουν δικαιώματα και άποψη,αλλά πολλές φορές φιμώνονται,από εμάς τους μεγάλους.Τα παιδιά κοιτάζουν τον κόσμο ,με τα πιο καθαρά μάτια και μείς πρέπει να ‘κλέψουμε’ λιγο απ το βλέμμα τους αυτό.Τα μικρά παιδιά , όπως λέει κι η υπέροχη Αρλέτα μας,που κρατούνε στο χέρι τους,σαν το μύλο το χάρτινο,τις ελπίδες μας“.

Γιώργος Παπαδόπουλος:Δικαιούμαι να έρθω στη ζωή. Δικαιούμαι να υπάρξω. Δικαιούμαι να ζήσω σε έναν κόσμο που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον. Δικαιούμαι να έχω ελεύθερη πρόσβαση στο μαγικό κόσμο της γνώσης. Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω. Δικαιούμαι να μάθω τι είναι καλό για την ψυχική και τη σωματική μου υγεία.

Δικαιούμαι να περνάω αρκετό χρόνο με τους γονείς μου. Δικαιούμαι να ζήσω με αθωότητα και ανεμελιά τα παιδικά μου χρόνια. Δικαιούμαι να ζήσω σε μια κοινωνία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα. Δικαιούμαι έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο και ειρηνικό. Έναν κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσω αύριο τα δικά μου παιδιά”. 

-Χάρης Γρηγορόπουλος: “Παγκόσμια ημέρα παιδιού”.

Γρηγόρης Γκουντάρας:Φωτογραφία από το πολύ φτωχικό,μα γεμάτο αγάπη σπίτι μας στο Χαλάνδρι,τότε που μεγαλώναμε ελεύθεροι,αγκαλιά με τα ζωάκια μας… (Μπαμπά Οδυσσέα και μαμά Γλυκερία δε θα σταματήσω ποτέ να σας ευχαριστώ για όλα”.

© 2024 tlife.gr