Το 2019 τελειώνει σιγά σιγά… Φέτος ήταν μία από τις χρονιές που δυστυχώς μερικοί από τους πιο ταλαντούχους και αγαπημένους Έλληνες άφησαν την τελευταία τους πνοή, κάνοντας φτωχότερο τον ελληνικό πολιτισμό και βυθίζοντας σε βαρύ πένθος όλους εμάς που τους αγαπήσαμε. Έφυγαν από την ζωή προκαλώντας ανείπωτη θλίψη στα αγαπημένα πρόσωπα, στους συναδέλφους τους και στους θαυμαστές τους.
Αγαπημένοι ηθοποιοί, σπουδαίοι καλλιτέχνες και τραγουδιστές, καταξιωμένοι δημοσιογράφοι αλλά και ταλαντούχοι σχεδιαστές μόδας μπορεί να έφυγαν αλλά πάντα θα βρίσκονται εδώ είτε με τα έργα τους, είτε με τα τραγούδια τους και εμείς θα τους θυμόμαστε για πάντα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το TLIFE θυμάται όσους έφυγαν από τη ζωή τη χρονιά που μας πέρασε…
Θάνος Μικρούτσικος
Στην εκπνοή του 2019, ο Θάνος Μικρούτσικος μας αποχαιρέτησε. Το βράδυ του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών, στο νοσοκομείο Metropolitan, ύστερα από μάχη που έδινε με τον καρκίνο το τελευταίο διάστημα. Ο Θάνος Μικρούτσικος είχε σφραγίσει την ελληνική μουσική δημιουργώντας μουσικές και τραγούδια – διαμάντια που ακούγονται και θα ακούγονται από όλες τις γενιές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο υπεραταλαντούχος καλλιτέχνης ήταν παντρεμένος με την Μαρία Παπαγιάννη, το μεγαλύτερο στήριγμά του και τη μούσα του, ενώ ο Θάνος Μικρούτσικος είχε τέσσερα παιδιά, τις κόρες του Σεσίλ, Κωνσταντίνα και Αλεξάνδρα και έναν γιο, τον Στέργιο. Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του μουσικού και τηλεπαρουσιαστή Ανδρέα Μικρούτσικου.
Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε μικρή ηλικία στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο (πιάνο, θεωρία, αρμονία). Σπούδασε μαθηματικά στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα μελέτησε αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον καθηγητή-συνθέτη Γ.Α. Παπαϊωάννου.
Βασικό θέμα που απασχολούσε τον Θάνο Μικρούτσικο από την αρχή κιόλας της συνθετικής του διαδρομής ήταν η μελοποίηση της ποίησης. «Πολιτικά Τραγούδια», «Καντάτα για τη Μακρόνησο», «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», «Τροπάρια για φονιάδες», «Τα τραγούδια της λευτεριάς», «O Σταυρός του Νότου», «Εμπάργκο», «Ο γέρος της Αλεξάνδρειας», «Η αγάπη είναι ζάλη», «Όλα από χέρι καμμένα», «Γραμμές των οριζόντων», «Στου αιώνα την παράγκα», «Ποίηση με μουσική», «Θάλασσα στη σκάλα», «Ο Άμλετ της Σελήνης», «Ο Σχοινοβάτης» και πολλοί ακόμα είναι δίσκοι που περιλαμβάνουν κομμάτια μελοποιημένης ποίησης.
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Μια από τις σημαντικότερες απώλειες της φετινής χρονιάς ήταν εκείνη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο σπουδαίος ερμηνευτής και τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά σε ηλικία 63 ετών, στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας. Ο Λαυρέντης υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της νύκτας. Ο θάνατος του προκάλεσε ανείπωτη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο, ενώ στη κηδεία του βρέθηκε πλήθος κόσμου για να τον αποχαιρετήσει.
Ο Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα εργάστηκε χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.
Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία άρχισε να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.
Θέμος Αναστασιάδης
Σε ηλικία 61 ετών έφυγε από την ζωή τον περασμένο Ιανουάριο, ο δημοσιογράφος, παρουσιαστής και εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης. Ο Θέμος άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελβετία μετά από 2 χρόνια άνισης μάχης με τον καρκίνο, προκαλώντας σοκ στο Πανελλήνιο και θλίψη ανάμεσα στα αγαπημένα του πρόσωπα.
Ο Θέμος αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και εργάστηκε ως πολιτικός και οικονομικός συντάκτης σε εφημερίδες όπως Το Βήμα, Εξπρές, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή. Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 του Δήμου Αθηναίων.
Στην συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, έχοντας ως αφετηρία του τον ΣΚΑΪ. Σταθμό στην καριέρα του αποτελεί η εκπομπή «Όλα» αρχικά στον Alpha και από το 2006 και μετά στον «ΑΝΤ1».
Σοφία Κοκοσαλάκη
Η Σοφία Κοκοσαλάκη αποτελούσε μια από τις Ελληνίδες σχεδιάστριες μόδας που μας έκαναν περήφανες στο εξωτερικό με την υπέροχη δουλειά της. H παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια ρούχων και κοσμημάτων έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών, νικημένη από τον καρκίνο.
Γεννήθηκε το 1972 στην Ελλάδα και οι ρίζες της κρατούν από την Κρήτη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όμως το πάθος της ήταν η μόδα. Το 1998 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Central Saint Martins College of Art and Design του Λονδίνου.
Το 1999 ξεκίνησε τη δική της ομώνυμη μάρκα ρούχων και μάλιστα έλαβε το βραβείο σχεδιαστών «Elle Designer Award» και λίγα χρόνια αργότερα το 2002 το βραβείο »Art Foundation Award for Fashion» Αμέσως βρήκε τη δική της μοναδική τεχνοτροπία και εδραιώθηκε πολύ γρήγορα στον κόσμο των ταλαντούχων νέων σχεδιαστών. Η Σοφία Κοκοσαλάκη, αμέσως, μέσα από τις συλλογές ανέδειξε στο εξωτερικό την ομορφιά του αρχαιοελληνικού στιλ, στην πιο μοντέρνα εκδοχή του. Αέρινα ρούχα, αλλά και μοναδικές bridal collection με παρανομαστή πάντα την minimal εκλεπτυσμένη αισθητική.
Κώστας Ευρυπιώτης
Άλλη μια απώλεια που στοίχισε σε πολλούς ήταν εκείνη του αγαπημένου ηθοποιού, Κώστα Ευρυπιώτη, ο οποίος μέσα από την τηλεόραση και το θέατρο μας είχε χαρίσει άπειρες στιγμές γέλιου. Ο Κώστας πέθανε το βράδυ της 30 Μαΐου, ύστερα από πολύμηνη νοσηλεία του στο νοσοκομείο. Ο ταλαντούχος ηθοποιός έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο δεν τα κατάφερε…
Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε στην Ηλιούπολη της Αθήνας το 1963. Είναι ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέλφια του και ο πατέρας του ήταν εργάτης. Στην ηλικία των 17 ετών «έχασε» τον μεγαλύτερο αδελφό του, γεγονός που τον ώθησε στο να γίνει πιο εκφραστικός στη δουλειά του.Έκανε τα πρώτα του θεατρικά βήματα μαζί με τον ηθοποιό Νάσο Κεδράκα, ο οποίος είχε ένα θεατρικό εργαστήρι στη γειτονιά του, και τον παρότρυνε να γραφτεί στη δραματική σχολή Θεοδοσιάδη. Ξεκίνησε να εργάζεται ως επαγγελματίας το 1981.
Τάκης Σπυριδάκης
Τον περασμένο Σεπτέμβρη έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά του και τους συναδέρφους του. Ο αγαπημένος ηθοποιός, τον οποίον αγαπήσαμε μέσα από τις διαφημίσεις που έπαιζε, πέθανε σε ηλικία 61 ετών. Ο ίδιος είχε μιλήσει ανοιχτά για τη δύσκολη μάχη που είχε δώσει τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο, ωστόσο ούτε εκείνος τα κατάφερε…
Ο Τάκης Σπυριδάκης γεννήθηκε στην Αίγινα στις 4 Φεβρουαρίου 1958 και ήταν ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Ήταν απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Είχε συμμετάσχει σε 13 ταινίες, ενώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο πραγματοποίησε το 1994 με την ταινία «Ο Κήπος του Θεού», της οποίας έγραψε και το σενάριο. Η ταινία τιμήθηκε με 7 κρατικά βραβεία ποιότητας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Ο Τακης Σπυριδάκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη ερμηνεύοντας έναν από τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Γλυκιά Συμμορία», σε σκηνοθεσία του Νίκου Νικολαΐδη (1983). Για την ερμηνεία του εκείνη απέσπασε το ειδικό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τον ίδιο χρόνο. Αξιοσημείωτη ήταν και η δεύτερη συμμετοχή του, στη «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη (1984).
Πάνος Ζάρλας
Πανελλήνιο σοκ προκάλεσε τον περασμένο Μάιο ο ακαριαίος θάνατος του νικητή του Power of Love 1 σε τροχαίο δυστύχημα στην Λεωφόρο Συγγρού, ανήμερα των γενεθλίων του! Ο Πάνος Ζάρλας ήταν μόλις 28 ετών. Τα ξημερώματα της ημέρας των γενεθλίων του, γυρνούσε από πάρτι που είχαν διοργανώσει για χάρη του, όταν έχασε τον έλεγχο της μηχανής και πέθανε ακαριαία…
Φαίδων Γεωργίτσης
Ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, τον περασμένο Μάρτη. Ο Φαίδων Γεωργίτσης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και ο θάνατος του προκάλεσε ανείπωτη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.
Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν το 1960.
Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες-μιούζικαλ της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συχνούς συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη κ.ά. Στο θέατρο, έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Κουν, αλλά και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μ. Βολανάκη. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη σειρά «Κόκκινο δαχτυλίδι», ενώ έγινε πάλι δημοφιλής τη δεκαετία του ’90 μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές «Καλημέρα Ζωή» και «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.
Κώστας Σγόντζος
Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής Κώστας Σγόντζος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο, μετά από νοσηλεία του στο νοσοκομείο. O παρουσιαστής που έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την εκπομπή «Παιχνίδια χωρίς Σύνορα» πέθανε σε ηλικία μόλις 62 ετών, μετά από βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη.
Από το 2014 ο Κωνσταντίνος Σγόντζος ήταν παραγωγός στον ΑΤΛΑΝΤΙΣ 105,2 ενώ έγινε γνωστός από την παρουσίαση της εκπομπής της ΕΡΤ «Παιχνίδια χωρίς σύνορα» αλλά και από το Μουσικό καλειδοσκόπιο» στην ΕΤ2. Υπήρξε παντρεμένος με την δημοσιογράφο Νανά Παλαιτσάκη.
Τάκης Μόσχος
Θλίψη επίσης είχε προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο, η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Μόσχος στα 68 του χρόνια. Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε υποστεί διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο, εξαιτίας του οποίου είχε πέσει σε κώμα, μερικές εβδομάδες πριν εν τέλει καταλήξει στο νοσοκομείο. Οι φίλοι του, μάλιστα, είχαν διοργανώσει μια εκδήλωση που περιελάμβανε προβολή ταινίας και πάρτι με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για την περίθαλψή του σε κέντρο αποκατάστασης. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του ήταν αρκετά κρίσιμη με συνέπεια να αφήσει την τελευταία του πνοή την Δευτέρα του Πάσχα.
Ο Τάκης Μόσχος συνδέθηκε κυρίως με τον ρόλο του Αργύρη στη Γλυκιά Συμμορία του Νίκου Νικολαΐδη όπου πρωταγωνίστησε το 1983, ενώ ένας από τους τελευταίους ρόλους του ήταν στην ταινία Οι Αισθηματίες του Νίκου Τριανταφυλλίδη το 2014. Γεννήθηκε στη Χαλκίδα και ο πατέρας του ήταν αστυνομικός. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης, όπου πέρασε από τους πρώτους, και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία και τις Καλές Τέχνες στη Γερμανία, όπου και πέρασε εκρηκτικά φοιτητικά χρόνια, όπως έχει ο ίδιος δηλώσει σε συνέντευξή του.
Ύστερα από μία ερωτική απογοήτευση επέστρεψε στην Αθήνα και λόγω του γοητευτικού παρουσιαστικού του εργάστηκε για λίγο ως μοντέλο, κάτι με το οποίο είχε ασχοληθεί και στη Γερμανία.
Γιάννης Σπανός
Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο 2019. Ο Γιάννης Σπανός, ο άνθρωπος πάνω στον οποίο στήθηκαν καριέρες και άλλαξε μουσικά μια ολόκληρη εποχή, ο «πατέρας» του Νέου Κύματος «έσβησε» σε ηλικία 85 ετών. Ο σπουδαίος συνθέτης βρέθηκε νεκρός στα τέλη του Οκτώβρη στο σπίτι του, στην περιοχή Αγιαννής, στο Κιάτο Κορινθίας από έναν καλό του φίλο, ο οποίος τον έψαχνε. Τα τραγούδια του που έχουν τραγουδηθεί από όλους σημάδεψαν γενιές και γενιές.
Ο Γιάννης Σπανός γεννήθηκε στο Κιάτο όπου ξεκίνησε σπουδές πιάνου. Εγκαταλείπει τη Νομική και εγκαθίσταται στο Παρίσι όπου παίζει πιάνο σε μπουάτ, γνωρίζεται και συνεργάζεται με αστέρια της γαλλικής μουσικής σκηνής, όπως η Μπριζίτ Μπαρντό, η Πία Κολόμπο κ.ά. Ασχολείται με τη σύνθεση, μελοποιώντας Γάλλους ποιητές. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 επιστρέφει στην Ελλάδα και δημιουργεί ένα καθαρά δικό του μουσικό κλίμα, χρησιμοποιώντας νέες φωνές.
Πρωτοστάτησε στο μουσικό ρεύμα που ονομάστηκε Νέο Κύμα και το πρώτο του ελληνικό τραγούδι ήταν η σύνθεση «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» που ερμήνευσε η Καίτη Χωματά. Οι συνεργασίες του με τους μεγαλύτερους Έλληνες στιχουργούς (Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου, Πυθαγόρα κ. ά. ) καθώς και οι μεγάλες επιτυχίες με τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές (Γ. Μπιθικώτσης, Σ. Κόκοτας, Β. Μοσχολιού, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Μαρινέλλα, Τ. Βοσκόπουλος, Μ. Μητσιάς, Γ. Πάριος, Γ. Πουλόπουλος κ. ά.) τον αναδεικνύουν ως έναν από τους μεγάλους σύγχρονους συνθέτες.
Τάσος Περζικιανίδης
Μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός ηθοποιός Τάσος Περζικιανίδης. Ο αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός άφησε το στίγμα του στην ελληνική τηλεόραση, ως ο φωνακλάς αλλά καλόκαρδος «Χάμπος» στη δημοφιλή σειρά “Εμείς και Εμείς”.
Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης, ήταν άνθρωπος του θεάτρου καθώς είχε παίξει σε όλα τα είδη, συμμετέχοντας σε πληθώρα παραστάσεων, ωστόσο κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην υποκριτική έλαβε μέρος και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, σε ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες.
Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου. Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού, με δασκάλους τους: Α. Vittez, Γ. Σεβαστίκογλου, Debos, M. Bouquet, p. Rocheler. Σχολή Lecoq. Στέλεχος του ΚΘΒΕ επί χρόνια, συμμετείχε στις παραστάσεις: Ονειρόδραμα, Ρωμαίος και Ιουλιέττα, Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Φουέντε Οβεχούνα, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, Ο Ψεύτης, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του Μάτι, Τα Παντρολογήματα, Ένα ευτυχές γεγονός, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Κατσούρμπος, Ο Άγιος Πρίγκηψ, Τέλος καλό όλα καλά, καθώς και στις παραστάσεις αρχαίου δράματος: Οι Βάτραχοι, Όρνιθες, Νεφέλες, Πλούτος. Στο ελεύθερο θέατρο έχει παίξει σε όλα τα είδη, συμμετέχοντας στις παραστάσεις: Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας στο Θεσσαλικό Θέατρο, Άννυ στον θίασο Α. Βουγιουκλάκη, Το σώσε στην Ελεύθερη Σκηνή, Πυξ Λαξ και Δον Ζουάν στο Σικάγο στο θέατρο Μουσούρη, στην επιθεώρηση Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε στην Ελεύθερη Σκηνή.
Μπορεί το παρόν αφιέρωμα να αφορά την ελληνική showbiz, ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να μη περιλάβουμε στο θέμα και δύο προσωπικότητες του διεθνή καλλιτεχνικού χώρου, όπως τον διάσημο σχεδιαστή μόδας Karl Lagerfeld αλλά και την τραγουδίστρια του δημοφιλούς συγκροτήματος Roxette, Marie Fredriksson.
Karl Lagerfeld
Πραγματικά, σαν βόμβα είχε σκάσει τον περασμένο Φεβρουάριο, η είδηση του θανάτου, του Karl Lagerfeld. Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 85 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Ένας θρύλος της μόδας, γνωστός για τον αντισυμβατικό χαρακτήρα του και τις εκκεντρικές δημιουργίες του.
Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής έγινε το 1963 στον ιταλικό οίκο Tiziani και λίγους μήνες αργότερα συνεργάστηκε με τον γαλλικό οίκο Chloe. Ακολούθησαν οι οίκοι Fendi (1965) και Curiel (1970) και φυσικά από το 1983 δημιουργεί για τον οίκο Chanel.
Γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, ανατράφηκε με πολλές ανέσεις διαμορφώνοντας μια αντισυμβατική προσωπικότητα. Καυστικός, προσβλητικός μερικές φορές, κυνικός κάποιες άλλες. Ο Karl Lagerfeld γεννήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας, 10 Σεπτεμβρίου 1933 και με τη στήριξη της μητέρας του ξεκίνησε το δημιουργικό του ταξίδι για την κορυφή της μόδας.
Marie Fredriksson
Μια από τις τελευταίες απώλειες του 2019 ήταν εκείνης της τραγουδίστριας του συγκροτήματος Roxette, Marie Fredriksson. H τραγουδίστρια που δημιούργησε το συγκρότημα Roxette το 1986 μαζί με τον Per Gessie, πέθανε μετά από μακροχρόνια ασθένεια σε ηλικία 61 ετών. Πιο συγκεκριμένα, η Marie Fredriksson άφησε την τελευταία της πνοή, μετά από 17χρονη μάχη με τον καρκίνο.
Με το συγκρότημα Roxette είχε τραγουδήσει δυο από τα πιο διάσημα και αγαπημένα σε όλους τραγούδια όπως το «It must have been love» και το «listen to your heart»!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ