Σε ολιγωρία που επέδειξαν οι γιατροί μετά την εγχείρηση στον κ. Γ. Αλβέρτη απέδωσε την κακή εξέλιξη της υγείας του ασθενούς ο νευροχειρουργός κ. Π. Νομικός, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, των δύο νευροχειρουργών για τη σωματική βλάβη που υπέστη ο σύζυγος της Αλεξίας Έβερτ.
Ο μάρτυρας υπέδειξε ως υπεύθυνο για την κάκιστη εικόνα που εμφάνισε ο ασθενής, σταδιακά μετά την επέμβαση που του είχε γίνει το 2005 για αφαίρεση εγκεφαλικής κύστης, τον πρώτο από τους δύο νευροχειρουργούς που ανέλαβε να κάνει την επέμβαση και επομένως -όπως είπε ο κ. Νομικός- είχε και την ευθύνη για τη μετεγχειρητική πορεία του κ. Αλβέρτη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι κάποιες ευθύνες έχει και ο δεύτερος κατηγορούμενος νευροχειρουργός, ο οποίος ως β΄βοηθός του συγκατηγορούμενου του, ήταν επιφορτισμένος να ενημερώνει τον επικεφαλής αν κάτι δεν πήγαινε καλά.
Σύμφωνα με τον νευροχειρουργό, η καθυστέρηση άμεσης αντιμετώπισης των συμπτωμάτων που εμφάνισε μετά το χειρουργείο ο κ. Αλβέρτης, είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά νευρολογική εικόνα του.
Το πρωί ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Αλεξίας Έβερτ, η οποία υποστήριξε πως «αν βρισκόταν εν ζωή ο τρίτος νευροχειρουργός» , που αυτοκτόνησε όταν κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση, «η κατάσταση θα ήταν διαφορετική». Η κ. Έβερτ κατηγόρησε τον β’ βοηθό του επικεφαλής νευροχειρουργού ότι απέκρυψε από τους οικείους πως ο σύζυγός της «από το πρώτο 24ωρο είχε υποστεί ζημιά και θα ήταν άνθρωπος με ειδικές ανάγκες”.
Μάλιστα, από το ιατρικό αυτό λάθος, ο άνδρας της κας Έβερτ όπως η ίδια επεσήμανε “πλέον έχει παντελή έλλειψη πρόσφατης μνήμνης, φέρεται σαν μωρό, δεν θυμάται που είναι η τουαλέτα στο σπίτι. Έχει οριστική μειονεξία, καθώς έχει πάθει ζημιά το μέρος εκείνο του εγκεφάλου που έχει να κάνει με τη διανόηση και ξεχωρίζει τον άνθρωπο από το ζώο. Δεν έχει οπτική προς τα αριστερά. Αναγνωρίζει πρόσωπα από το παρελθόν, αλλά τώρα τελευταία σβήνουν κι αυτές οι μνήμες. Αναγνωρίζει τον γιο μας, αλλά τον αποκαλεί με το όνομα του αδελφού του. Είναι σαν να έχει μία έντονη μορφή Αλτσχάιμερ”.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ