Site icon TLIFE

Ολυμπία Κρασαγάκη για τη μάχη με τον καρκίνο: «Δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου χωρίς μαλλιά, φρύδια, βλεφαρίδες»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Ολυμπία Κρασαγάκη στο περιοδικό Grace και την Έλενα Κρητικού. Η γνωστή φωτογράφος μίλησε μεταξύ άλλων, για την περιπέτειά της με τον καρκίνου του μαστού και τις δύσκολες στιγμές που βίωσε μετά τη διάγνωση.

«Ο καρκίνος ήρθα να με ανησυχήσει στον ύπνο μου. Ένιωσα έναν έντονο πόνο και ακριβώς εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι δεν ήταν αθώος. Την επόμενη μέρα ξεκίνησα τις εξετάσεις μέχρι να μου πει η γιατρό μου ότι, ναι, είναι ένας επιθετικός καρκίνος και πρέπει να αφαιρεθεί γρήγορα», είπε αρχικά η Ολυμπία Κρασαγάκη.

«Η διάγνωση έγινε τον Φεβρουάριο του 2022. Δεν άλλαξε τη ζωή μου αλλά τον τρόπο που σκέφτομαι την ίδια τη ζωή. Μου έμαθε να είμαι ευγνώμων για κάθε μικρή στιγμή. Μετά την ασθένεια, κατάφερα να αγαπήσω τον εαυτό μου, να τον προσέξω, να τον προστατεύσω και να τον συγχωρήσω. Σε αυτό με βοήθησαν πολύ η αισιοδοξία και η αγάπη των δικών μου ανθρώπων», πρόσθεσε η φωτογράφος.

«Δεν είναι εύκολο να βλέπεις τον άνθρωπό σου να υποφέρει και να μη μπορείς να τον βοηθήσεις στον πόνο του αλλά μπορείς να του δώσεις αγάπη. Η συμβίωση με τον καρκίνο έχει πολύ πόνο, σκοτάδι αλλά και συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης. Η εικόνα μιας γυναίκας είναι σημαντική για την ψυχολογία της. Έχεις να αντιμετωπίσεις τον φόβο, τον πόνο και την εικόνα σου, κι αυτή δεν είναι ευχάριστη, σου υπενθυμίζει κάθε πρωί την αρρώστια που σε συνοδεύει», εξομολογήθηκε στη συνέχεια η Ολυμπία Κρασαγάκη.

«Πολλοί θα πουν: τρίχες είναι, θα μεγαλώσουν, σιγά τώρα. Δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου χωρίς μαλλιά, χωρίς φρύδια, βλεφαρίδες και όταν έχεις την εικόνα του θανάτου. Ακούγεται σκληρό αλλά, ναι, εκείνη τη στιγμή που κοιτάζεσαι, οι «τρίχες» είναι σημαντικές. Δεν ήθελα να με παρηγορούν με αυτά», κατέληξε η Ολυμπία Κρασαγάκη.

© 2024 tlife.gr