Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποκλείστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ήττα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Το όνειρο της διάκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 έσβησε για τον Στέφανο Τσιτσιπά το βράδυ της Πέμπτης 1/8, μετά την ήττα με 2-0 σετ (6-3, 7-6) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος τενίστας κέρδισε για 12η φορά σε 14 αναμετρήσεις τον Έλληνα πρωταθλητή και προκρίθηκε στα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό, Λορέντσο Μουζέτι, ο οποίος κέρδισε νωρίτερα με 2-0 σετ (7-5, 7-5) του Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Τζόκοβιτς, πήρε το πρώτο σετ με 6-3 μέσα σε 44 λεπτά, κρατώντας το δικό του σερβίς και κάνοντας break στον Τσιτσιπά στο 4ο game, με τη μία και μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε. Την ίδια ώρα, ο Έλληνας τενίστας υπέπεσε σε 11 αβίαστα λάθη σε αυτό το πρώτο σετ.

Ο Τσιτσιπάς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο σετ και κάνοντας δύο break, βρέθηκε να προηγείται με 4-0. Ο Νόλε -μετά τις ενοχλήσεις που είχε στο δεξί γόνατο- κατάφερε να μειώσει σε 4-2, προτού ισοφαρίσει σε 5-5. Οι δύο τενίστες έλυσαν τελικά τις διαφορές του στο tie-break, εκεί όπου ο Τζόκοβιτς είχε περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερη ψυχραιμιά για να τελειώσει τη δουλειά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164