Site icon TLIFE

Omar Sharif: Η ζωή και η καριέρα του θρυλικού ηθοποιού

Ο Αιγύπτιος ηθοποιός Omar Sharif άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του αλλά και τον κόσμο του κινηματογράφου. Είχε γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από τους ρόλους του στις ταινίες ο Λώρενς της Αραβίας και ο Δόκτωρ Ζιβάγκο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μπορούσε να παίξει σε έξι γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Αραβικά και Ελληνικά) αλλά είχε πάντα προφορά ξένουοπότε και οι ρόλοι του ήταν αντίστοιχοι.

Παρά την λαμπρή καριέρα όμως, αν και θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη αν δεν την είχε παρατήσει, ήταν μία από τις πιο θλιβερές και μοναχικές φιγούρες στην ιστορία της 7ης τέχνης. Η ιστορία της ζωής του συγκλονιστική και σου την παραθέτουμε παρακάτω ξεκινώντας από το τελευταίο κεφάλαιό της, που είναι η αποκάλυψη ότι έπασχε από Αλτσχάιμερ.

Τραγική ειρωνία είναι ότι στην τελευταία του ταινία υποδήθηκε ένα ηλικιωμένο που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Ο ίδιος συχνά αρνιόταν ότι πάσχει από αυτή τη νόσο αλλά η είδηση δεν άργησε να επιβεβαιωθεί, λίγο μετά το θάνατο της γυναίκας της ζωής του…

Στο βιογραφικό του έχει ακόμα πολλές ιστορίες με γυναίκες, διαζύγιο με το μοναδικό έρωτα της ζωής του, ένα νόθο παιδί που αρνήθηκε να αναγνωρίσει, εκατομμύρια χαμένα στα τραπέζια των καζίνο και εξάρσεις βίας.

Το πραγματικό του όνομα είναι Michel Chalhoub. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1932. Ο πατέρας του, Joseph, ήταν ένας πλούσιος έμπορος ενώ η μητέρα του, Claire Saada ήταν μία μεγάλη τζογαδόρος. (Το μήλο κάτω από τη μηλιά, σαν να λέμε!)

Ήταν γνωστή ως η μόνη γυναίκα που μπορούσε να σταθεί δίπλα στο δισεκατομμυριούχο Βασιλιά Φαρούκ και τα υψηλά στοιχήματά του.

Έστειλε τον Omar εσωτερικό σε σχολείο όταν ήταν μόλις 10 ετών, όπου ήλπιζε ότι η αυστηρή διατροφή θα τον έκανε να χάσει την κοιλίτσα του.

Στο θέατρο του σχολείου αποφάσισε να γίνει ηθοποιός για να αντιμετωπίσει την κατηγορηματική άρνηση του πατέρα του. Τότε, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας κόβοντας τις φλέβες του. Αργότερα παραδέχτηκε ότι στην πραγματικότητα δεν είχε σκοπό να πεθάνει.

Με το τέλος του σχολείου κι ενώ είχε γίνει περιβόητος γυναικάς, έκανε αίτηση για Δραματική Σχολή στο Λονδίνο. Το 1954 είχε ήδη κερδίσει τον πρώτο του ρόλο.

Τότε γνώρισε την πιο διάσημη ηθοποιό της χώρας,Faten Hamama και προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ για να μπορέσει να την παντρευτεί.

Το ζευγάρι γύρισε πάρα πολλές ταινίες αλλά τελικά χώρισε to 1965, όταν ο Omar πρωταγωνίστησε στο Λώρενς της Αραβίας. Πάντα έλεγε όμως ότι αυτή ήταν ο έρωτας της ζωής του και καμία άλλη δεν κατάφερε να πάρει τη θέση της.

Το 1968 δούλεψε με την Barbra Streisand στο μιούζικαλ “Ένα αστείο κορίτσι” και έζησαν ένα σύντομο και παθιασμένο ειδύλλιο. Το ίδιο συνέβη λίγους μήνες μετά με την Katrin Denev. Φαίνεται πως κανένας χωρισμός του δεν τον πλήγωνε και μάλιστα ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν είχε ερωτευτεί μέχρι τότε.

Το πάθος του ήταν άλλο και πλέον είχε αρκετά λεφτά για να τα ξοδεύει σε αυτό, στον τζόγο. “Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς την τράπουλα στα χέρια μου”, είχε δηλώσει στο BBC και είναι χαρακτηριστικό ότι έχεσε σε μία βραδιά στη ρουλέτα 750.000 στερλίνες.

Αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι του στο Παρίσι και δήλωσε άφραγκος αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει να παίζει. Ήταν αμέτρητες οι φορές που έκανε έκκληση για δουλειά για να ξεχρεώσει αυτά που χρωστάει και κάποτε είχε δηλώσει ότι είναι πάντα μία ταινία μέσα.

Το 1999 αρνήθηκε ότι ήταν ο πατέρας ενός παιδιού με μία Ιταλίδα δημοσιογράφο, με την οποία είχε ένα σύντομο δεσμό. Μπορεί να γεννήθηκε με το σπέρμα του, όπως υποστήριξε, αλλά με αυτή τη λογική μπορεί να έχει 100.000 γιους.

Έχει όμως ένα γιο με την Faten, τον Tarek Sharif από τον οποίο απέκτησε και εγγόνια.


Ο εγγονός του, Omar Sharif Junior

Στα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αρκετές περιπέτειες με το τζόγο και πέρασε και μία καρδιακή προσβολή η οποία τον ανάγκασε να κόψει τα πέντε πακέτα τσιγάρα που κάπνιζε κάθε μέρα. Έπαθε το έμφραγμα το 1994 στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, George V, στο Παρίσι. Κάπου εκεί συνειδητοποίησε τη μεγάλη αλλά και τραγική αλήθεια της ζωής του, δεν είχε να τηλεφωνήσει σε κανέναν, ήταν τελείως μόνος. Αυτό το είχε εκμυστηρευτεί και σε κάποιες συνεντεύξεις του.

Ένα καρδιακό επεισόδιο ήταν αυτό που έμελλε να δώσει το φινάλε σε αυτή τη μοναχική ζωή…

© 2024 tlife.gr