Πολιτικό σεισμό και δέος προκάλεσε η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και να απολυθούν άμεσα 2.656 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα λάβουν φυσικά αποζημίωση, αλλά δεν παύουν να είναι πλέον άνεργοι και χωρίς εργασία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δηλώνουν πως τάσσονται κατά του κλείσιματος της ΕΡΤ και προεξοφλούν πως δεν θα ψηφίσουν το νόμο, γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτός ο νόμος θα έρθει στη Βουλή μετά τον Σεπτέμβριο οπότε και το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ θα έχει τελεστεί.
Η κυβέρνηση άλλωστε με αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει πως δεν διστάζει να τα βάλει με ισχυρά συμφέροντα και συνδικάτα ακόμα και με τους δημοσιογράφους, ενώ για το λόγο αυτό ανακοίνωσε συγχρόνως και μείωση του τέλους για την ΕΡΤ, το οποίο άλλωστε ήταν πάγιο αίτημα όλης της κοινωνίας. Έτσι η κυβέρνηση θεωρεί πως θα κεφαλαιοποιήσει θετικά το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Άλλωστε το αυστηρό ύφος της ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου έδειχνε πως η κυβέρνηση θέλησε να βάλει ένα τέλος στα συμφέροντα, αναφέροντας τα τρία μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, όπου οι εκεί δημόσιοι υπάλληλοι δίνουν πολύ λίγες συναυλίες ετησίως. Επίσης, ο κ. Κεδίκογλου έκανε γνωστό πως η ΕΡΤ συνεχίζει να εκδίδει περιοδικό χωρίς αναγνώστες αλλά και το γεγονός πως υπάρχουν έξι λογιστήρια που δεν συνδέονται μεταξύ τους.
Στο πιο πρακτικό κομμάτι τώρα από Σεπτέμβριο αναμένεται να δημιουργηθεί ο νέος κρατικός φορέας ενημέρωσης και σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt θα υπάρξουν δύο κανάλια, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη με συνολικά 1.000 εργαζομένους, ενώ τα περισσότερα ραδιόφωνα θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν.
Σύμφωνα με non paper της κυβέρνησης δίνονται οι εξής απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται με το κλείσιμο της ΕΡΤ… Διάβασε στο NewsIt όλε ςτις απαντήσεις την επόμενη μέρα της κρατικής τηλεόρασης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ