Site icon TLIFE

Πανελλαδικές 2012: Δες τις βάσεις – Που πέφτουν – Που ανεβαίνουν

Από τις 10.00 το πρωί οι υποψήφιοι μπορούν, μέσω της ιστοσελίδας results.minedu.gov.gr, να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).
Τα αποτελέσματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία μέσα στην ημέρα.

O υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που υπέβαλαν μηχανογραφικά ήταν 116.173 άτομα και οι επιτυχόντες είναι 80.615 εκ των οποίων 15.000 ειδικών περιπτώσεων.

Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ ανέρχονται σε 45.559 και στα ΤΕΙ σε 32.689.

Ανοδος των βαθμολογιών παρατηρείται στο πρώτο επιστημονικό πεδίο (σχολές Νομικής, Φιλολογίας), όπως και στο δεύτερο πεδίο, στα τμήματα Φυσικής, Πληροφορικής και στις στρατιωτικές σχολές.

Πτώση σημειώνεται στα τμήματα Χημείας.

Ανοδος καταγράφεται επίσης στις ιατρικές σχολές και τα παραϊατρικά τμήματα ΤΕΙ, ενώ αυξομειώσεις παρατηρούνται στις πολυτεχνικές σχολές (άνοδος σε τμηματα του ΕΜΠ, μικρή πτώση σε άλλα τμήματα, αρχιτεκτονική και πολιτικούς μηχανικούς). Τέλος, άνοδος σημειώνεται στα οικονομικά τμήματα και τα τουριστικά τμήματα ΤΕΙ.

Η πρώτη επεξεργασία των στοιχείων δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας. Αιτία, η οικονομική κρίση που υποχρέωσε τους υποψηφίους να επιλέξουν τις σχολές του τόπου διαμονής τους προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης.

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας μας προετοιμάζουν και για άλλη μία μεγάλη έκπληξη. Φαίνεται λοιπόν πως οι υποψήφιοι γυρίζουν τελείως την πλάτη στις σχολές που οδηγούν για δουλειά στο Δημόσιο κι αυτό γιατί αφενός προσλήψεις στο Δημόσιο ουσιαστικά δεν γίνονται και αφετέρου γιατί οι μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων είναι τόσο μεγάλες που κάνουν τους υποψηφίους να μην συγκινούνται από τη μονιμότητα, εαν υπάρχει και αυτή στο μέλλον.

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt

© 2024 tlife.gr