Site icon TLIFE

Πέθανε η Μαίρη Χρονοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η Μαίρη Χρονοπούλου.

Η σπουδαία ηθοποιός, που μεσουράνησε τις δεκαετίες ’60 και ’70 στο θέατρο και τον κινηματογράφο, έφυγε από τη ζωή έπειτα από νοσηλεία πέντε ημερών στο νοσοκομείο. Η Μαίρη Χρονοπούλου έπεσε από τα σκαλοπάτια του σπιτιού της στην Παιανία. 

Την είδηση έκανε γνωστή η δημοσιογράφος Δέσποινα Γεωργιάδου στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

YouTube video player

Η Μαίρη Χρονοπούλου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με την υγεία της. 

Τα πρώτα προβλήματα για τη Μαίρη Χρονοπούλου εμφανίστηκαν τον Αύγουστο του 1999 όταν υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητό της, το οποίο μάλιστα την έκανε να αποτραβηχτεί για αρκετό καιρό από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Έχω χαρτί το οποίο γράφει 100% αναπηρία εφ’ όρου ζωής. Ανακοπή, εννέα ημέρες κλινικά νεκρή με τα μηχανήματα. Ότι υπάρχει στον κόσμο το έχω περάσει. Δυο εγχειρήσεις στη σπονδυλική στήλη, κομμάτια… δυο εγχειρήσεις στο στομάχι. Η επιτροπή του κράτους έχει βγάλει 100% αναπηρία εφ’ όρου ζωής…», είχε πει για τα όσα βίωσε μετά το ατύχημά της η Μαίρη Χρονοπούλου σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Έκτοτε, η Μαίρη Χρονοπούλου χρειάστηκε να νοσηλευτεί αρκετές φορές κυρίως για κάποια αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, χωρίς ωστόσο να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. 

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, είχε κάνει και θεατρικές εμφανίσεις ενώ είχε συμμετάσχει και στον τελευταίο κύκλο της σειράς “Έτερος Εγώ”.

Ένα ατύχημα όμως, τις τελευταίες ημέρες, το οποίο έγινε γνωστό μέσα από ανάρτηση του Σπύρου Δελαπόρτα, έμελλε να είναι και εκείνο που στοίχισε τη ζωή στη σπουδαία ηθοποιό.

Ποια είναι η Μαίρη Χρονοπούλου

Η Μαίρη Χρονοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 16 Ιουλίου 1933. Τις δεκαετίες του 1960 και 1970 διακρίθηκε ως μία από τις πιο δημοφιλείς και σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς, η οποία έγινε μεγάλη σταρ τη χρυσή εποχή του κινηματογράφου.

Αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο εμφανίστηκε στις ομάδες του χορού, σε αρχαία δράματα. Το 1957 άρχισε να συνεργάζεται με το ελεύθερο θέατρο, κάνοντας εμφανίσεις στο Ακροπόλ στα έργα των Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου «Η Κυρία» και «Ρομάντζο μιας Καμαριέρας».

Στον κινηματογράφο, η Μαίρη Χρονοπούλου, πρωτοεμφανίστηκε σαν κομπάρσος στο Χαρούμενο ξεκίνημα του Ντίνου Δημόπουλου, παραγωγής Φίνος Φιλμ το 1954, όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια. Το 1958 πήρε ένα μικρό ρόλο στο Τελευταίο ψέμα του Μιχάλη Κακογιάννη, πάλι στη Φίνος Φιλμ. Από το 1963 και μετά πρωταγωνιστεί σε πλειάδα δραματικών ταινιών της Φίνος Φιλμ, και όχι μόνο, σε ρόλους ντάμας και μοιραίας γυναίκας, δίπλα σε όλους τους άντρες πρωταγωνιστές της εποχής, όπως οι Νίκος Κούρκουλος, Φαίδων Γεωργίτσης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Γιώργος Φούντας και Αλέκος Αλεξανδράκης.

© 2024 tlife.gr