Πέθανε ο Γιώργος Σγουράκης – Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Ο Γιώργος Σγουράκης έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, όπως έκανε γνωστό η ΕΡΤ μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ταύτισε το όνομά του αλλά και τη ζωή του με τη θρυλική εκπομπή «Μονόγραμμα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

O Γιώργος Σγουράκης ήταν παραγωγός οπτικοακουστικών έργων, σκηνοθέτης και πρόεδρος του «Αρχείου Κρήτης». Ασχολήθηκε αρχικά με τη δημοσιογραφία και με ραδιοφωνικές εκπομπές με ειδίκευση στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων, και από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 ως δημιουργός, παραγωγός και σκηνοθέτης κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών, κυρίως πνευματικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Η σειρά «Μονόγραμμα» -400 ταινίες έως σήμερα- είναι από τις μακροβιότερες στην ελληνική τηλεόραση με 40 ολόκληρα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ΕΡΤ, καταγράφοντας και παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα πρόσωπα της πνευματικής, καλλιτεχνικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας. Ιδιαίτερη θέση στο συνολικό έργο του Γιώργου Σγουράκη κατέχουν αυτοτελείς ταινίες-μονογραφίες, που έχει δημιουργήσει από κοινού με τη σύζυγό του, Ηρώ Σγουράκη, για καθοριστικά πρόσωπα του πνεύματος.

Η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164