Πέθανε ο ηθοποιός Θεόδωρος Τεκνετσίδης: Η ανακοίνωση και τα συλλυπητήρια του ΚΘΒΕ

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θεόδωρος Τεκνετσίδης, ο οποίος συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από το 1975 έως και το 2007.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τους οικείους του ηθοποιού. Η ταφή του Θεόδωρου Τεκνετσίδη θα γίνει στον τόπο καταγωγής του, στην Πτολεμαΐδα.

«Το ΚΘΒΕ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Θόδωρου Τεκνετσίδη, ενός άξιου ηθοποιού που, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του, υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια το θέατρο, συνεργάστηκε με αξιόλογους σκηνοθέτες και διένυσε μια μακρά καλλιτεχνική πορεία ερμηνεύοντας ρόλους αρχαίου δράματος, κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Ο Θόδωρος Τεκνετσίδης σπούδασε στη Δραματική Σχολή της Ρούλας Πατεράκη. Συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στις παραστάσεις: «Η Βεγγέρα» του Ηλία Καπετανάκη, «Η Τραπεζαρία» του Γκέρνυ, ο «Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, η «Τριλογία του Παραθερισμού» του Κάρλο Γκολντόνι, οι «Εσωτερικές Ειδήσεις» του Μάριου Ποντίκα καθώς και με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας σε μια σειρά παραστάσεων ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από το 1975 έως και το 2007.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες: «Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη, «Καραβάν Σαράι» του Τάσου Ψαρρά, «Μια αιωνιότητα και Μία μέρα», «Τριλογία: Το Λιβάδι που Δακρύζει» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Χώμα και νερό» του Παναγιώτη Καρκανεβάτου».

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164