Site icon TLIFE

Πέθανε ο πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος και της Δανίας, ο εγγονός του βασιλιά Γεωργίου Α’

Σε ηλικία 85 ετών πέθανε ο πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδας και της Δανίας, γνωστός για το λογοτεχνικό του έργο με το ψευδώνυμο Μισέλ Ντε Γκρες.

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ ήταν ο μοναδικός εν ζωή εγγονός του Γεωργίου του Α’ καθώς ο πατέρας του ο πρίγκιπας Χριστόφορος, ήταν πέμπτος γιος του βασιλιά, ενώ η μητέρα του ήταν η Φραγκίσκη της Ορλεάνης, από τον οίκο των Βουρβόνων.

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ, γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 1939. Ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Χριστόφορος της Ελλάδας και της Δανίας (1888-1940) ήταν ο πέμπτος γιος του Γεωργίου Α΄ και της βασίλισσας Όλγας, και κατά δυο δεκαετίες μικρότερος αδελφός του Κωνσταντίνου Α’.

Η μητέρα του Μιχαήλ, Φραγκίσκη της Ορλεάνης, ήταν κόρη του Ιωάννη από τον Οίκο των Βουρβόνων-Ορλεάνης (Maison de Bourbon-Orléans), δούκα του Γκιζ.

Σε ηλικία 25 ετών, έχοντας λάβει το πτυχίο του στις Πολιτικές Επιστήμες από πανεπιστήμιο της Ιταλίας, καταφθάνει στην Ελλάδα όπου και υπηρετεί για τέσσερα χρόνια στον στρατό. Εκείνη την περίδιο, διέμενε στο Τατόι.

Το 1965, ο Μισέλ ντε Γκρες ερωτεύεται σφοδρά και παντρεύεται την καλλιτέχνιδα Μαρίνα Καρέλλα και παραιτείται από τη διαδοχή του ελληνικού θρόνου. Το ζευγάρι απέκτησε δυο κόρες λίγα χρόνια αργότερα, την Όλγα γεννηθείσα το 1971 και την Αλεξάνδρα, γεννηθείσα το 1968.

 

© 2024 tlife.gr