Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Αντώνης Αντύπας

Ο σκηνοθέτης, Αντώνης Αντύπας έφυγε από τη ζωή, όπως ενημέρωσε η σύζυγος του μέσα από τα social media το απόγευμα της Τετάρτης 7/8.

Η συνθέτρια, Ελένη Καραΐνδρου αποχαιρέτησε τον επί 40 χρόνια σύντροφο της με μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook γράφοντας: «Ο αγαπημένος μου Αντώνης Αντύπας, ο άνθρωπος που 40 χρόνια μου χάρισε την αγάπη του και την απόλυτη αφοσίωση δεν υπάρχει πια. Τον ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου και θα μείνει για πάντα ο πολύτιμος οδηγός μου. Αντώνη μου σ’ αγαπώ και θα σε βλέπω πάντα με το γέλιο στο όμορφο σου πρόσωπο».

Ποιος ήταν ο Αντώνης Αντύπας

Γεννήθηκε το 1941 στον Βύρωνα της Αθήνας. Ο πατέρας του, Διονύσιος Αντύπας, ήταν από το Ληξούρι Κεφαλονιάς και η μητέρα του, Ευτυχία Ψυλλάκη, ήταν πρόσφυγας από τη Σμύρνη.

Το 1960 ξεκίνησε σπουδές στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά όμως το 1963 τις διέκοψε και μπήκε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν από την οποία αποφοίτησε το 1966. Η πορεία του στο θέατρο ξεκίνησε από την υποκριτική, αρχικά από το Θέατρο Τέχνης του Κουν μέχρι το Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο του Λεωνίδα Τριβιζά.

Το 1964 συμμετείχε στον χορό των Ορνίθων του Κουν και το 1965 στον χορό των Περσών και πάλι του Κουν. Από το 1965 ως το 1971 συμμετείχε σε μια σειρά παραστάσεων ξένων έργων σε σκηνοθεσία του Κουν και σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λαζάνη. Το 1972-1979 ακολουθούν μια σειρά από συμμετοχές του σε παραστάσεις συχνά ξένων έργων με τη σκηνοθεσία του Αλέξη Μινωτή.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164