Με ένα ξεχωριστό doodle η Google τιμά την Phoebe Snetsinger (Φοίβη Σνέτσινγκερ) που γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1931. Η Snetsinger ήταν διάσημη ορνιθολόγος, η οποία έγινε γνωστή καθότι κατάφερε να παρατηρήσει περισσότερα από 8.398 είδη πουλιών έως τη στιγμή του θανάτου της, περισσότερα από κάθε άλλον στον κόσμο.
Κόρη του μεγιστάνα της διαφήμισης Leo Burnett, κληρονόμησε μία μικρή περιουσία, η οποία της έδωσε τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί σημαντικό αριθμό ταξιδιών για να κάνει πράξη το χόμπι της.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Phoebe Snetsinger ήταν μαθήτρια σε ένα μικρό δημοτικό σχολείο στη λίμνη της Ζυρίχης, με μόλις δύο ακόμα συμμαθητές. Στα 11 γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της, ο οποίος ήταν 13 ετών στο 4-Η club. Σπούδασε στο κολέγιο Swarthmore από όπου αποφοίτησε με κύρια ειδίκευση τη Γερμανική γλώσσα.
Μόλις ολοκλήρωσε ο άντρας της τη θητεία του στην Κορέα, οι δυο τους σπούδασαν για να λάβουν τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στη γερμανική λογοτεχνία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σε ό,τι αφορά την αγάπη της για την παρατήρηση των πτηνών, η Snetsinger εμπνεύστηκε να ξεκινήσει όταν έτυχε να δει ένα Blackburnian οδικό πτηνό το 1965. Και δεν ξεκίνησε να κάνει το συγκεκριμένο χόμπι αμέσως παρά μόνο όταν ο γιατρός διέγνωσε ότι έπασχε από μελάνωμα το 1981.
Αντί να καθίσει να αναρρώσει στο σπίτι ξεκίνησε ένα ταξίδι για την Αλάσκα, όπου η Phoebe Snetsinger ξεκίνησε να παρατηρεί πουλιά και όταν επέστρεψε στο σπίτι της διαπίστωσε ότι ο καρκίνος βρισκόταν σε ύφεση. Από τότε ξεκίνησε να ταξιδεύει ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, πολλές φορές κάτω από αντίξοες περιβαλλοντικές και πολιτικές συνθήκες προκειμένου να προσφέρει στον εαυτό της περισσότερο χρόνο ζωής.
Ως ερασιτέχνης ορνιθολόγος, η Snetsinger κράτησε μεγάλο αριθμό σημειώσεων για το συγκεκριμένο τομέα, ιδίως σε ότι αφορά τα υποείδη και τα διακριτικά τους, πολλά από τα οποία αναταξινομήθηκαν χάρη στη Snetsinger, ως κύρια είδη πτηνών.
Πέθανε το 1999 όταν το φορτηγό στο οποίο επέβαινε ανατράπηκε, και η ίδια σκοτώθηκε ακαριαία. Η Snetsinger, είχε καταφέρει να επιζήσει για δύο ολόκληρες δεκαετίας ως ασθενής με καρκίνο σε τελικό στάδιο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ